Ny flyrute på Torp har gitt flere asylsøkere

Nesten 60 passasjerer på den nyoppstartede flyruten mellom Skopje i Makedonia og Torp Sandefjord lufthavn har så langt søkt om asyl i Norge. Alle får avslag.

NY RUTE: 29. juni startet Wizz Air opp rutetilbudet mellom hovedstaden i Makedonia og Torp Sandefjord lufthavn.

Bernadett Szabo
  • NTB
Publisert: Publisert:

29. juni startet Wizz Air opp rutetilbudet mellom hovedstaden i Makedonia og Torp Sandefjord lufthavn. På de åtte første flygningene befant det seg 58 asylsøkere, skriver Sandefjords Blad.

Samtlige asylsøkere fra Albania og Makedonia som har fått sine søknader behandlet i år, har fått avslag, viser Utlendingsdirektoratets oversikt. Til sammen dreier det seg om rundt 200 personer.

Konstituert visepolitimester Kjell Johan Abrahamsen i Vestfold forteller at politiet, som en følge av de mange søknadene, har hatt ekstra bemanning på flyplassen ved ankomst.

Antallet asylsøknader blant flypassasjerene har den siste tiden falt. På de tre siste flygningene fra Skopje har ingen av passasjerene vært asylsøkere.

Kommunikasjonsrådgiver Monica T. Olsen i Politiets utlendingsenhet (PU) sier det er grunn til å tro at reisen til Norge har vært organisert, og at personene har fått feilaktig informasjon om hva som skal til for å få innvilget asyl i Norge.

– Vi har dessverre eksempler på barnefamilier i en vanskelig økonomisk situasjon som forteller at de har fått beskjed om at de kan få arbeid i Norge gjennom å søke asyl, forteller Olsen.

Mange har påklaget avslagene de har fått og befinner seg fortsatt i Norge. For de fleste voksne har PU opprettet utvisningssak, skriver Sandefjords Blad.

Les også

Seks av ti småkommuner sier nei til flyktninger

Les også

Hver tredje nordmann er villig til å huse en flyktning

Les også

Syria-flyktningene koster 3,5 milliarder kroner

Publisert:

Flere artikler

  1. Nesten 100 personer sendt hjem fra fullt karantenehotell i Sandefjord

  2. Torp varsler nye kutt etter sviktende sensommer

  3. Widerøe-selskap får mer arbeid – venter å kunne gi noen av de oppsagte jobbene tilbake

  4. Finnair nektes å fly til Svalbard

  5. Ryanair-streik gir 600 kanselleringer – Norge rammes ikke