Siv Jensen angriper Ap for uredelig valgkamp

Finansminister og Frp-leder Siv Jensen mener Arbeiderpartiet tøver, svartmaler og omgår fakta i diskusjoner om skatt, ledighet og kommuneøkonomi.

GLEDER SEG TIL VALGKAMP: Frp- leder Siv Jensen syes Arbeiderpartiets retorikk er hul, tom og dum i diskusjonen om skatt, kommuneøkonomi og ledighet.

Terje Pedersen
  • NTB
Publisert:

Særlig er Jensen lei av påstanden om at milliarder av skattelettelser i 2015-budsjettet kun kom de aller rikeste til gode, mens folk flest fikk en 50-øring om dagen i skattekutt.

– Jeg synes retorikken er hul, tom og dum. Jeg har veldig lite til overs for det, rett og slett. Jeg hadde satt mye mer pris på om de begynte å diskutere skjevhetene i skattesystemet, der Norge er i ferd med å bli utkonkurrert av land rundt oss, sier finansministeren til NTB.

Tøv å hevde

Jensen viser til fjerning av arveavgiften, båtmotoravgiften og lettelser i diverse bilavgifter.

– Det er tøv å hevde at dette ikke kommer folk flest til gode. Alt dette har en kraftig sosial profil. Det er nemlig ikke alle som har råd til å kjøpe seg en Tesla, og for dem betyr disse lettelsene noe, sier Frp-lederen.

Selektiv

Ap-leder Jonas Gahr Støre utfordrer av og til Jensen med at Ap har spurt Finansdepartementet om dokumentasjon på at regjeringens skattelettelser er vekstfremmende, uten å få positivt svar. Jensen avfeier innvendingen:

– Ap vet innerst inne at effekten av skattelettelser kommer etterskuddsvis. Det store problemet er likevel at Ap ikke lytter til hva som blir sagt. Jeg hører Jonas si at næringslivet ikke er opptatt av skattelettelser. Det har jeg vanskelig for å tro stemmer. Da må han være ekstremt selektiv i valg av bedrifter, for å si det sånn, resonnerer Jensen.

Faktafeil

Hun mener at venstresida svartmaler kommuneøkonomien.

– De omgår fakta. Vi har styrket kommuneøkonomien i hvert eneste budsjett. Den er bedre i 2015 enn i fem av åtte rødgrønne år. Å si at vi struper kommunene, er derfor direkte feil, sier hun.

Det er også kommet usakligheter om ledighetstall, mener Jensen.

– I de tallene som nå fremkommer, er to av tre studenter som ønsker seg deltidsjobb. Da er du altså ikke arbeidsledig. Så det er særdeles mye omtrentlig omgang med fakta fra Ap for tiden, bare fordi det passer så godt inn i valgkampretorikken, mener Frp-lederen.

Eier ikke skam

Hun har ingen tro på at Ap vil nøye seg med begrenset eiendomsskatt i hovedstaden.

– Sann mine ord, de kommer til å innføre eiendomsskatt også for dem som akkurat balanserer økonomien i hverdagen. På et eller annen tidspunkt kommer de til å gjøre det. Jeg tror ikke noe på den avgrensingen deres, ikke i det hele tatt. For Arbeiderpartiet eier ikke skam i skattespørsmål, hevder finansminister Jensen.

Kontrollkomiteen

Med målinger som indikerer et nasjonalt nivå på 10-tallet ved høstens kommunevalg, må Siv Jensen sørge for å løfte Frp de neste ukene før hun og partiet kan si seg fornøyd. Strategien er å gå høyt på banen, avslører hun.

– Jeg får energi av valgkamp og jeg gleder meg til å være veldig aktiv.

Hvordan det oppleves å bli utsatt for «hul og tom og dum» retorikk?

– Systemet i Norge er sånn at som statsråd må du snakke sant. Ellers blir du kalt inn til kontrollkomiteen. Det er åpenbart ikke alle andre politikere som er like opptatt av det.

Les også

Oppsving for Ap på ny NRK-måling

Les også

Fortsatt blått i byene

Les også

Arbeiderpartiet faller på ny meningsmåling

Flere artikler

  1. Jensen: Lavere skatt gir økt kjøpekraft

  2. Siv Jensen: – Lavere skatt gir økt kjøpekraft

  3. Frp-Siv med historisk avgiftsøkning

  4. Annonsørinnhold

  5. Frp: Oslo må skrote eiendomsskatten etter milliardoverskudd

  6. Siv Jensen advarer kommuner mot å «lure seg unna» kutt i eiendomsskatten