Venstre med plan for 60.000 nye jobber i året

Å fjerne arbeidsgiveravgiften i regioner med høy ledighet, er blant 30 tiltak Venstre mener vil kunne doble antallet nye jobber i privat sektor.

Venstre-toppene Trine Skei Grande og Terje Breivik mener den nye jobbplanen deres vil kunne skape rundt 60.000 nye arbeidsplasser i privat sektor – hvert eneste år.

Foto: Lise Åserud NTB scanpix
 • NTB
Publisert: Publisert:

– Nye bedrifter og selvstendig næringsdrivende skaper årlig et sted mellom 20.000-30.000 nye arbeidsplasser. Venstre har som mål å doble dette, heter det i en plan for jobbvekst i privat sektor, som partiet presenterte mandag.

– Å legge til rette for nye arbeidsplasser er helt avgjørende for velferdsstaten Norge, sier Venstre-nestleder Terje Breivik til NTB.

De aller fleste av de 30 forslagene i planen har vært omtalt før. Her varsles satsing på selvstendig næringsdrivende og kvinnelige gründere, forenkling for næringslivet, klimavennlig industrivekst, kutt i formuesskatt og bedriftsbeskatning, samt reduksjoner i sykelønnsordningen og økt aktivitetsplikt for de yngste mottagerne av arbeidsavklaringspenger.

Noen av tiltakene er ikke bredt omtalt fra før. Det gjelder for eksempel forslaget om å flagge hjem alle kritiske IKT-oppgaver i offentlig regi, samt å fjerne eller redusere arbeidsgiveravgiften i områder eller for næringer med stor ledighet. I tillegg lanseres «utdanningsfunn», en skatteintensiv-ordning som skal stimulere bedriftene til å satse på videreutdanning og kompetanseheving.

Les også

DN: Høyere skatteinntekter til kommunene

Les også

Marthinsen vil vurdere å endre støtten til oljeindustrien

Les også

Jensen lokker med 15.000 oljejobber

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Stortingsvalg 2017
 2. Gründere
 3. Næringsliv
 4. Venstre (V)
 5. Skatter og avgifter

Flere artikler

 1. Slik vil partiene gjøre det lettere for gründere i Norge

 2. Skattebetalerforeningen ut mot strakstiltak: – Selvstendig næringsdrivende er helt glemt

 3. Foreslår kjempefradrag i formuesskatten

 4. Dette er de økonomiske tiltakene mot coronakrisen

 5. Siv Jensen savner skattegrep i ny krisepakke