Venstre med plan for 60.000 nye jobber i året

Å fjerne arbeidsgiveravgiften i regioner med høy ledighet, er blant 30 tiltak Venstre mener vil kunne doble antallet nye jobber i privat sektor.

Venstre-toppene Trine Skei Grande og Terje Breivik mener den nye jobbplanen deres vil kunne skape rundt 60.000 nye arbeidsplasser i privat sektor – hvert eneste år.
Publisert: Publisert:

– Nye bedrifter og selvstendig næringsdrivende skaper årlig et sted mellom 20.000-30.000 nye arbeidsplasser. Venstre har som mål å doble dette, heter det i en plan for jobbvekst i privat sektor, som partiet presenterte mandag.

– Å legge til rette for nye arbeidsplasser er helt avgjørende for velferdsstaten Norge, sier Venstre-nestleder Terje Breivik til NTB.

De aller fleste av de 30 forslagene i planen har vært omtalt før. Her varsles satsing på selvstendig næringsdrivende og kvinnelige gründere, forenkling for næringslivet, klimavennlig industrivekst, kutt i formuesskatt og bedriftsbeskatning, samt reduksjoner i sykelønnsordningen og økt aktivitetsplikt for de yngste mottagerne av arbeidsavklaringspenger.

Noen av tiltakene er ikke bredt omtalt fra før. Det gjelder for eksempel forslaget om å flagge hjem alle kritiske IKT-oppgaver i offentlig regi, samt å fjerne eller redusere arbeidsgiveravgiften i områder eller for næringer med stor ledighet. I tillegg lanseres «utdanningsfunn», en skatteintensiv-ordning som skal stimulere bedriftene til å satse på videreutdanning og kompetanseheving.

Les også

DN: Høyere skatteinntekter til kommunene

Les også

Marthinsen vil vurdere å endre støtten til oljeindustrien

Les også

Jensen lokker med 15.000 oljejobber

Publisert: