Ap kraftig tilbake i ny meningsmåling

Arbeiderpartiet går tilbake med 3,7 prosentpoeng, mens Venstre går fram med 2,4 prosentpoeng og ender opp med hele 7,1 prosents oppslutning i en ny meningsmåling.

GÅR TILBAKE: Folket er ikke imponert over statsminister Jens Stoltenbergs håndtering av asylbarn-saken.
Publisert: Publisert:

På Vårt Lands partibarometer for mars får Arbeiderpartiet en oppslutning på 32,0 prosent. Både Høyre og Fremskrittspartiet står på stedet hvil sammenlignet med forrige måling, med en oppslutning på henholdsvis 25,6 og 17,2 prosent.

SV går svakt fram med 0,8 prosentpoeng til 4,5 prosent, men meningsmålingen ble foretatt før den siste rokeringen i regjeringen, der Erik Solheim og Tora Aasland forsvant ut av statsrådsrekka.

Mens Jens Stoltenberg, tross kraftig murring i egne rekker, har stått standhaftig på regjeringens linje i saken om de 450 lengstboende asylbarna, har Venstres leder Trine Skei Grande vært svært tydelig på å fronte asylbarnas sak, noe som kan forklare den kraftige framgangen for partiet.

Med marsoppslutningen for Venstre vil faktisk Høyre, Venstre og Frp være et reelt flertallsalternativ.

De øvrige partienes oppslutning (med endring fra februar i parentes): Sp 4,8 (-0,1), KrF 5,9 (+0,9), Rødt 1,3 (-), Andre 1,6 (-0,4).

Publisert: