IOK vil ha refundert all skatt etter Oslo-OL

Den internasjonale olympiske komité (IOK) krever å få unntak fra alle skatter og avgifter under et eventuelt OL i Norge. Om politikerne ikke går med på dette, vil IOK ha refundert alle skatter og avgifter etter OL.

- VURDERES: - Dette er forhold som vurderes og behandles av regjeringen og deres underliggende departementer i disse dager, sier OL-direktør Eli Grimsby. Her med Bjørn Dæhlie, som er ambassadør for Oslo 2022.
Publisert: Publisert:

I kontraktsforslaget OL-direktør Eli Grimsby har mottatt fra IOK slås det fast at IOK og organisasjonens medlemmer skal slippe å betale skatter, tollavgifter, moms og merverdiavgift før, under og etter OL, skriver Klassekampen.

- Dette er forhold som vurderes og behandles av regjeringen og deres underliggende departementer i disse dager, sier OL-direktør Grimsby til avisen.

Klassekampen har tidligere omtalt IOKs krav om skatteamnesti under OL. I det nye kontraktsforslaget slås det nå i tillegg fast at arrangøren står ansvarlig for å tilbakebetale hver eneste skattekrone til IOK, dersom det ikke lykkes å overbevise landets myndigheter om å innføre egne særlover.

«Vertsbyen skal bære hele skattebyrden», og dette skal gjelde for alle «skatter, tollavgifter, moms eller andre avgifter i nåtid eller framtid», heter det i det ferske kontraktsforslaget.

Grimsby viser til at spørsmål om skatt må vurderes av regjeringen og Stortinget som skal ta stilling til en norsk statsgaranti i løpet av høsten.

- Hvordan skattespørsmålet til sjuende og sist håndteres, er først og fremst et politisk spørsmål som jeg ikke finner det naturlig at Oslo 2022 kommenterer, sier hun.

Les også:

Oslo-OL bruker millioner på konsulenterFylkeslag i Frp: OL i Oslo vil bli mye dyrere enn anslåttSeks av ti sier nei til OL i OsloOL-konsulenter vil ha skattefritak for Oslo 2022Kostnadskutt kan være for sent for Oslo-OL

Publisert: