Siv Jensen: – Jeg synes at dette er ganske pinlig av Jonas Gahr Støre.

Finansminister Siv Jensen går til hardt angrep på Arbeiderpartiets tiltakspakke for næringsutvikling.

UENIGE: Siv Jensen latterliggjør APs tiltak i det reviderte nasjonalbudsjettet

Jon Olav Nesvold
  • Sara Svanemyr
Publisert:

Spørsmålet om hvilke tiltak som vil hjelpe næringslivet til omstilling etter et kraftig fall i oljeprisen og påfølgende nedtur for oljeindustrien har ført til en strid mellom Frp-leder Siv Jensen og Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre, skriver Dagens Næringsliv (krever innlogging).

Dette kommer etter at det reviderte nasjonalbudsjettet, som inneholder en rekke nye tiltak, ble vedtatt 19. juni.
Siv Jensen har gått gjennom tiltakene Arbeiderpartiet (AP) foreslo i budsjettinnstillingen, og latterliggjør flere av tiltakene.
– Jeg synes at dette er ganske pinlig av Jonas Gahr Støre. Overordnet foreslår de å kutte i bevilgningene til infrastruktur og skjerpe skattene. Begge deler går i motsatt retning av det næringslivet ber om. Alle skjønner at skjerpede skatter for næringslivet ikke er et godt svar. Et samlet næringsliv ber om ytterligere lettelser, ikke skjerpelser, sier hun til Dagens Næringsliv.
Finansministeren mener AP-forslagene er en pakke uten substans, og mener flere av tiltakene vil gjøre vondt verre for omstillingen i oljesektoren. Blant annet får tiltak som mer penger til "arktisk landbruk" og forskning på mat og skog gjennomgå.

Arbeiderpartiet har selv tidligere kritisert den sittende regjeringen for å komme med for få tiltak i det reviderte nasjonalbudsjettet.Etter kritikken slår AP-leder Jonas Gahr Støre tilbake mot finansministeren, og sier det er et betydelig sprik mellom tiltakspakken regjeringen la frem i forbindelsen med det reviderte budsjettet og Siv Jensens tolkning av den.

– Finansministeren bør være litt mer opptatt av forslag til tiltak, fremfor å forenkle vårt forslag til det ugjenkjennelige. Ingen sitter med fasit, og hennes bidrag til debatten er dårlig, understreker han til Dagens Næringsliv.

Flere artikler

  1. Slik forklarer Siv budsjettet

  2. Støre advarer mot varig høy arbeidsledighet

  3. Bruker 900 millioner på ledighetsgrep

  4. Annonsørinnhold

  5. Jonas Gahr Støre åpner for å overby regjeringen i bruk av oljepenger

  6. – Man skal være forsiktig med å svartmale situasjonen