BØRSKOMMENTAR: Dårlige utsikter trakk ned Asia

Asiatiske børser trakk ned tirsdag, etter fokus på svake tall fra selskapene.

Publisert:

De store asiatiske aksjeindeksene falt tirsdag. Til en avveksling var investorenes oppmerksomhet festet på det som i teorien skal bety noe for aksjenes prising: overskuddet til enkeltselskaper. Det melder nyhetsbyrået Bloomberg.

MSCI Asia falt med 1,4 prosent i løpet av formiddagshandelen. De fleste sektorer ble rammet av kursfallet. Ifølge Bloomberg er gjennomsnittlig pris på aksjene i indeksen nå 11 ganger overskuddet i selskapene, mot et forhold på 19 for et år siden.

Amerikanske indekser falt med om lag 1 prosent mandag.

Nedtur i Japan

Verdens største klokkeprodusent Citizen falt med 10 prosent etter et resultatvarsel, melder nyhetsbyrået Bloomberg. Selskapet melder om svakere salg både av armbåndsur og av komponenter til mobiltelefoner.

Den japanske Nikkei-indeksen falt med 3,0 prosent til 9081 poeng.

Deppa Down Under

Stemningen blant Australias forretningsmenn falt til rekordlave nivåer. Det preger naturlig nok kursen til landets ledende bank og meglerhus Macquarie Group, som falt med 8,5 prosent.

Den store aluminiumsprodusenten Alumina falt med 12 prosent. Selskapet avlyser nå et samarbeidsprosjekt med amerikanske Alcoa, på grunn av finanskrisen.

Australia stålsetter seg nå for den første nedgangen i BNP, eller resesjon, siden 1991. Indeksen ASX 2000 falt med 2,8 prosent tirsdag.

Svakere inflasjon

Tidligere på dagen falt de store indeksene mer, men lavere inflasjon enn fryktet i Kina bedret stemningen noe. Aksjekursene i Kina steg med 0,4 prosent klokken 7.30 norsk tid, melder Marketwatch. Flere stålprodusenter gjorde det bra.

Hang Seng-indeksen i Hong Kong falt med 0,6 prosent.

Til forsiden

Publisert: