INDITEX: Zara-eier med fenomenal vekst

Morselskapet til kleskjeden Zara hadde 63 prosent vekst på bunnlinjen.

ZARA: Zaras morselskapet, Inditex, melder om kraftig vekst.
Publisert: Publisert:

Inditex, verdens største klesforhandler og blant annet eier av Zara-kjeden og klesmerket Massimo Dutti, meldte tirsdag om en resultatvekst på 63 prosent på salg utenfor sitt hjemmemarked i Spania. Resultatet var bedre enn analytikerne ventet, og Inditex-aksjen stiger 4,3 prosent i Madrid, ifølge Bloomberg.

Selskapets aksjekurs har klatret 43 prosent det siste året, da selskapet har opplevd vekst på tross lavere privat forbruk.

Selskapet hadde et resultat etter skatt på 301 millioner euro i første kvartal 2010, opp fra 184 millioner euro i samme periode i fjor. Det var ventet et resultat etter skatt på 250 millioner euro, viser data samlet inn av Bloomberg fra syv analytikere.

Vinn 50.000 kroner i E24s Aksje-NM

Butikker i hele verden

Inditex eier merkevarene Zara, Pull and Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home og Uterqüe. Totalt er det 4607 Inditex-eide butikker i 74 land.

- Vekst i nye markeder og lanseringen av en nettbutikk i høst vil drive topplinjen og inntjeningsveksten i 2011, skrev Karen Howland, en analytiker ved Barclays Capital i London, ifølge Bloomberg.

Kutt i Spania

Nærmere tre millioner offentlig ansatte, fra leger til gatefeiere, ble mandag tatt ut i streik i protest mot regjeringens plan om å gjennomføre kutt på 15 milliarder euro (120 milliarder kroner) i løpet av to år, ifølge NTB.

Regjeringens spareplan innebærer også en gjennomsnittlig lønnsreduksjon på 5 prosent for offentlig ansatte. Tiltakene kommer på toppen av en spareplan på 50 milliarder euro (400 milliarder kroner) som ble lagt fram i januar.

- Realitetene i Spania er bedre enn det du tror. Jeg har personlig tro på den spanske økonomien fremover, sa toppsjefen i Inditex i en telefonkonferanse tirsdag, ifølge Wall Street Journal.

Les også:

Flere saker på E24

Publisert: