Venter svak oppgang i Europa

Det spås små utslag på børsene onsdag.

Publisert:

- Vi tror Oslo børs åpner svakt opp i dag. Vårt "Fair-Value"-estimat på hovedindeksen er 368,3 poeng, noe som tilsvarer en oppgang på 0,1 prosent, skriver meglerhuset Netfonds i sin morgenrapport.

Ute i Europa er det heller ikke ventet de store bevegelsene, men her ventes det en svak nedgang ved børsåpningen. De ledende indeksene FTSE 100, Cac 40 og Dax 30 er alle ventet å falle med 0,1-0,3 prosent fra start.

Flatt i USA og Asia

Årsaken til at det blir en flat børsåpning ligger i USA og Asia, hvor de hadde samme utvikling som er ventet i Europa.

- Flate børser i både Asia og USA fører som regel til en flat åpning på de europeiske børsene. Det er få impulser å spore på morgenkvisten, skriver Netfonds.

Litt senere på dagen kommer det tall som kan bevege de europeiske børsene, og særlig Oslo Børs.

- Det slippes oljelagertall fra USA kl 16:30, noe som normalt påvirker oljeprisen, dermed også Oslo børs, skriver Netfonds.

Følg børsåpningen på E24 Børs!

Små bevegelser

Den teknologitunge Nasdaq-indeksen sto i spissen for oppturen etter å til slutt ha steget 0,36 prosent til 2340,7 poeng. Den brede Standard & Poor'sindeksen klatret på sin side 0,17 prosent til 1140,5 poeng, mens industritunge Dow Jones hadde steget 0,11 prosent til 10564,4 poeng da handelen stengte for dagen.

Nikkei-indeksen i Tokyo åpnet uken med nivåer som er de beste på seks uker, men endte opp knappe 0,04 prosent til 10.563,9 poeng.

Les også:

Til forsiden

Publisert: