Bare Frp har flertall blant velgerne for skattekutt

I underkant av tre av ti nordmenn synes de betaler for mye i skatt, viser en ny undersøkelse fra Unio.

VELGERE VIL HA KUTT: Siv Jensen og Frps velgere vil ha skattekutt, og partiet er det eneste i en ny undersøkelse som har flertall for det.
Publisert: Publisert:

Og det er bare blant velgerne til Fremskrittspartiet at et flertall (57 prosent) synes skattenivået er for høyt. Men selv i denne gruppen sier nesten fire av ti at skattenivået i Norge er omtrent som det bør være, ifølge en meningsmåling Respons har gjort for Unio.

– Undersøkelsen avslører at skattelette ikke er noen vinnersak i valget til høsten, sier Unio-leder Anders Folkestad til NTB.

68 prosent av deltakerne i målingen mener «det generelle skattenivået» er «omtrent som det bør være», 28 prosent svarer «for høyt», mens bare 2 prosent mener det skulle vært enda høyere. Resultatet fordeler seg nokså tilsvarende på tvers av kjønnene, selv om flere menn til en viss grad svarer at skattenivået er for høyt. 64 prosent av dem er imidlertid fornøyd med skattenivået. Blant kvinner er denne andelen 71 prosent.

Andelen Høyre-velgere – fire av ti – mener skattebelastningen er for stor, men selv i Erna Solbergs tilhengerskare er det solid flertall – seks av ti Høyre-velgere – for å beholde skattetrykket på dagens nivå.

Folkestad advarer nå mot Høyres og Frps løfter om skattelettelser, og framholder at dagens skattenivå er nødvendig for å utvikle offentlige tjenester med høyere kvalitet i en nær framtid med betydelig befolkningsvekst. De to partiene, som kan ende opp i samme regjering om et par måneder, har lovet skattelettelser på mellom 25 og 100 milliarder kroner.

LES OGSÅ:

Økonom: Høyres helsereform vil koste 2-3 milliarder

Jagland: - Ap konsentrerer seg ikke lenger om å vinne valget

Blåblått flertall i ny meningsmåling

Frp: Høyres sykehusreform betyr slutten på handlingsregelen

Publisert:
Gå til e24.no