Merkel og Sarkozy diskuterer Hellas-krisen

Tysklands statsminister Angela Merkel og Frankrikes president Nicolas Sarkozy møtes i Berlin for å samkjøre seg foran krisetoppmøtet i eurogruppen torsdag.

MEKTIG ALLIANSE: Frankrikes president Nicolas Sarkozy og Tysklands forbundskansler Angela Merkel under EU-toppmøtet i juni.
Publisert: Publisert:

Men Merkel forsøker å dempe forventningene til et gjennombrudd i dragkampen om krisen i Hellas.

– Hvis du har som mål å handle ansvarlig, vet du at det ikke kommer til å skje noe spektakulært. Heller ikke førstkommende torsdag, sier Merkel.

Merkel truet for noen dager siden med ikke å reise til toppmøtet med mindre det var helt klart at det ville bli en enighet om den nye krisepakken til Hellas. Men det ser nå ut til at hun møter opp i Brussel torsdag.

Frankrike og Tyskland skal onsdag forsøke å samkjøre sine posisjoner foran møtet. Eurogruppens to mektigste har ikke vært på linje i den vanskelige striden om hvordan banker og andre private investorer skal involveres i den nye lånepakken til Hellas. Det er denne striden som gjør en enighet om ny økonomisk hjelp svært vanskelig.

Eurogruppe-lederne er villige til gå for en løsning som innebærer at Hellas i en liten periode misligholder gjelden. Og de er også enige i at Hellas' gigantiske gjeld på en eller annen måte må reduseres. Men hvordan dette skal skje, er fortsatt uklart. Kanskje kommer man nærmere svaret torsdag – ifølge Merkel selv er det altså langt fra sikkert.

LES OGSÅ: Trekker tilbake Hellas-uttalelser

LES OGSÅ: EU sliter med å overbevise de private investorene om Hellas

LES OGSÅ: Merkel truer med å droppe krisemøte

Publisert: