Langer ut mot Romney i ny TV-reklame

Valgkampen i USA spisser seg til. President Barack Obama lanserte søndag en TV-reklame hvor rivalen Mitt Romney anklages for å flagge ut amerikanske jobber.

PÅ OFFENSIVEN: President Barack Obama holder valgkamp på Centreville High School i Washington-forstaden Clifton. Nå har han også tatt av hanskene i kampen mot Mitt Romney.
Publisert: Publisert:

Obama, som går til gjenvalg med en arbeidsledighet på 8,2 prosent og dermed har historien mot seg, trapper dermed opp svertekampanjen mot republikanernes presidentkandidat.

I den 32 sekunder lange reklamesnutten hevdes det at Romney da han var sjef for investeringsselskapet Bain Capital, hadde bånd til selskaper som valgte å si opp arbeidere i USA for så å flytte dem til fabrikker i Mexico og Kina i stedet.

Reklamen, som har fått tittelen «Selskaper», gikk på lufta få dager etter at Obamas valgapparat fikk kloen i dokumenter som antydet at Romney fortsatte å lede Bain i tre år etter at han offisielt gikk av i februar 1999.

Tidspunktet er avgjørende, ettersom Bain året etter sies å ha investert i selskapene som flagget ut jobber. Romney har avvist blankt at han hadde noen som helst innflytelse på styret av selskapet etter 1999, og hans kampanje sa fredag at Obamas anklager var «løgnaktige».

Romney anklages i reklamen også for å ha flyttet jobber til India da han var guvernør i Massachusetts mellom 2003 og 2007. Etter å videre ha hevdet at republikaneren har «millioner på en sveitsisk bankkonto», og at han putter penger i skatteparadiser som Bermuda og Cayman Islands, konkluderer Obamas valgstrateger med følgende:

«Mitt Romney er ikke løsningen. Han er problemet.»

Reklamen gikk på lufta i ni delstater i tillegg til på YouTube.

Les også:

Publisert:
Gå til e24.no