– Reduserte barnehagekutt i revidert

Kristelig Folkeparti og Venstre har fått gjennomslag for å øke bevilgningene til barnehager med vel 100 millioner kroner i revidert nasjonalbudsjett, ifølge avis.

- FÅTT GJENNOMSLAG: Venstre og KrF har ifølge Bergens Tidene fått gjennomslag for å redusere de planlagte kuttene i revidert nasjonaltbudsjett. Fra venstre: Dagrun Eriksen (KrF), finansminister Siv Jensen (Frp), statsminister Erna Solberg (H) og Trine Skei Grande (V).

Berit Roald
Publisert:

Forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett blir trolig avsluttet torsdag formiddag, skriver Bergens Tidende.

Slik det ser ut, vil KrF og V sikre Høyre-Frp-regjeringen flertall for revidert nasjonalbudsjett.

Det betyr at de to sentrumspartiene har fått gjennomslag for noen sentrale krav. Det gjelder mer til kollektivtrafikk, men særlig til barnehager.

Vel 100 millioner barnehagekroner vil bli tilført kommunene, etter det Bergens Tidende erfarer. Ifølge avisen betyr avtalen mellom de fire borgerlige partiene at det totalt flyttes på vel 300 millioner kroner.

Kommunesektorens organisasjon (KS) har tidligere reagert på regjeringens forslag om barnehagekutt. Organisasjonen sier regjeringen trekker 825 millioner kroner fra kommunenes budsjett fordi den tror at økt kontantstøtte for ett-åringer vil føre til et mindre behov for barnehageplasser.

Les også:

– Det blir budsjettenighet torsdagInnspurt i borgerlige budsjettsamtalerFrp kraftig tilbake på ny måling