Mot børsnedgang i Europa

De europeiske børsene ventes å åpne svakt ned onsdag morgen.

STARTER NED: I London ventes den ledende indeksen å starte uken med et fall på opp mot 0,8 prosent.
Publisert:

Basert på "future-handelen" på de tre store børsene, ser det ut til å gå mot en rolig børsåpning i Europa. FTSE-indeksen i London ventes å åpne et sted mellom 4 poeng ned og 6 poeng opp, Dax-indeksen ventes å åpne ned 0,2 prosent opp mens Cac-indeksen i Paris ventelig vil åpne 0,1 prosent ned, skriver Reuters, som baserer anslagene på før-handel i ulike verdipapirer.

Den all-europeiske indeksen FTSEurofirst-indeksen endte tirsdag ned 0,2 prosent, etter å ha nådd årets høyeste notering på mandag. Siden bunnen ble nådd 9. mars i år, har FTSEurofirst-indeksen steget med hele 45 prosent.

Investorene vil gå nøye gjennom tallene til Frankrikes største bank Societe General, som presenterte kvartalsresultatet onsdag morgen. Med et overskudd på 309 millioner euro, må banken konstantere at resultatet er 52 prosent lavere enn på samme tid i fjor. Nedgangen skyldes store avsetninger til tap, og nedskrivninger av eiendeler.

Også det franske forsikringsselskapet Axa la onsdag frem kvartalstall som viser en kraftig resultatnedgang. For Axas del er nedgangen på 39 prosent.

Fall i Asia

I Asia falt aksjemarkedene i natt.

Nikkei-indeksen i Tokyo falt med 0,7 prosent, mens den bredere MSCI Asia Pacific-indeksen er ned med 0,1 prosent i morgentimene.

- Investorene er bekymret for at markedene blir stadig mer immune mot positive tegn, mens ethvert negativt tegn utløser gevinstsikring, sier Hiroyuki Fukunaga, toppsjef i Investrust til Marketwatch.

Amerikanske børser fikk seg et nytt løft tirsdag, blant annet drevet av bankaksjene. Dette var likevel ikke nok til å løfte asiatiske markeder.

Følg aksjemarkedene i Europa på E24s børssider.

Ser norge svakt opp

Analysesjef Roger Berntsen i Netfonds skriver i sin morgenoppdatering onsdag at han ser for seg en svak oppgang på Oslo Børs.

"Vi tror Oslo børs åpner svakt opp i dag. Vårt "Fair-Value" estimat på hovedindeksen er 302,96, noe som tilsvarer en ørliten oppgang på 0,19 prosent," skrover Berntsen.

Fair-value estimatet relaterer seg til OSEBX klokken 09:05.

Publisert: