Staten lar seg vanne ut i SAS

Staten spytter ikke inn penger i SAS' obligasjonslån.

TROND GISKE: Ministeren stiller opp med perger til SAs via emisjonen, men vil ikke låne penger til SAS.

Kallestad, Gorm
  • E24
Publisert:

Kriserammede SAS skal hente inn 2 milliarder kroner via et konvertibelt obligasjonslån, men staten vil ikke hjelpe SAS med penger i denne omgang.

- Det er ikke aktuelt for den norske staten å tegne seg i det konvertible lånet, skriver Nærings- og handelsdepartementet i en epost til dn.no.

Dermed ligger alt til rette for at eierandelen til den norske stat i SAS vil vannes ut. Årsaken ligger i at de som stiller opp med lån via et konvertibelt obligasjonslån, kan få omgjort lånet til aksjer ved et senere tidspunkt.

I følge eposten i dn.no, har departementet forutsatt at lånet settes med en konverteringskurs som begrenser en utvanning til maksimalt to prosentpoeng.

Den norske stat har i dag en eierandel på 14,3 i SAS, mens den svenske og danske stat har henholdsvis 21,4 prosent og 14,3 prosent.

Følg SAS på E24 Børs!

Henter 5 milliarder

SAS-rapporterte tidligere i år om et underskudd før skatt på hele 1,52 millarder svenske kroner, og ba samtidig eierne om nye tilskudd på 5 milliarder svenske kroner.

Nærings-og handelsdepartementet skrev i en pressemelding at den norske stat var positive til å delta, men stilte samtidig noen vilkår for sin deltakelse.

– Vi har satt klare krav for å delta i SAS-emisjonen. Vi har krevd kraftige kostnadsreduksjoner samt at selskapet refinansierer lån som forfaller i år. Vi mener at med disse tiltakene vil SAS være konkurransedyktig, sa nærings- og handelsminister Trond Giske,

Det betyr at regjeringen har sagt ja til å delta med 575 millioner kroner i den planlagte SAS-emisjonen.

Les mer:

Til forsiden

Publisert:

Flere artikler

  1. SAS har satt kursen

  2. Staten blir med på SAS-emisjon

  3. Giske fornøyd med SAS-ansattes ja til spareplan

  4. Ingen hast med å selge SAS

  5. Staten blar opp for Yara