Venezuelas president truer med å fengsle fabrikkeiere

Venezuelas president Nicolás Maduro har beordret myndighetene til å ta over fabrikker som har stanset produksjonen og fengsle eierne.

LAND I KRISE: Venezuelas president Nicolás Maduro styrer for tiden et land i økonomisk og politisk krise, nå er han redd for å bli utsatt for et statskupp.

Foto: Handout Reuters
  • NTB
Publisert: Publisert:

Det skjer dagen etter at han fredag erklærte unntakstilstand i det kriserammede søramerikanske landet, som har verdens største oljereserver, men som er hardt rammet av den lave oljeprisen.

– Vi må ta i bruk alle midler for å gjenopprette produksjonskapasiteten, som er lammet av borgerskapet, sa Maduro til sine støttespillere på et møte i hovedstaden Caracas.

– Alle som ønsker å stoppe produksjonen for å sabotere landet, bør komme seg ut, og de som saboterer, skal legges i jern og sendes i fengsel, sa han.

Les også

Venezuela innfører «sommertid» for å spare strøm

Uttalelsen kommer etter at Venezuelas største næringsmiddelselskap, Polar Group, sluttet å produsere øl 30. april med den begrunnelsen at dårlig ledelse fra myndighetenes side gjør det umulig å importere bygg. Selskapet eies av milliardæren Lorenzo Mendoza, en erklært Maduro-kritiker. Presidenten har beskyldt Mendoza for å prøve og få hans regjering fjernet.

Opposisjonen mener Maduro bruker unntakstilstanden til å holde på makten. De har samlet inn mer enn 1,8 millioner underskrifter til støtte for en folkeavstemning for å få ham fjernet. Presidenten har beordret militærøvelser neste helg «for å være forberedt på alt». Unntakstilstanden er foreløpig gyldig i tre måneder, men ifølge Maduro vil den sannsynligvis vare ut året, kanskje lenger.

Venezuela har en befolkning på rundt 30 millioner mennesker.

Les også

Maduro innfører unntakstilstand i Venezuela

Les også

Flytter tiden for å spare strøm

Les også

Venezuela innfører «sommertid» for å spare strøm

Publisert:

Flere artikler

  1. Anklager Portugal for juleskinkesabotasje

  2. Maduro innfører unntakstilstand i Venezuela

  3. Venezuelas opposisjon oppfordrer til motstand

  4. Annonsørinnhold

  5. Nå får du ikke lenger kjøpt denne i Venezuela

  6. Coca Cola-produksjon stanses i kriserammede Venezuela