Ap og Sp vil stanse toganbud

Både Senterpartiet og Arbeiderpartiet ønsker å stanse den videre konkurranseutsettingen av togtrafikk her i landet, altså Pakke nord og Pakke vest.

KONKURRANSE: Togsett på Kristiansand stasjon. Sørlandsbanen er blant strekningene som britiske Go-Ahead skal drive persontrafikk på.

Foto: Tor Erik Schrøder NTB scanpix
Publisert:

Hvis det blir regjeringsskifte, er de mulige regjeringspartnerne på samme spor, skriver Klassekampen.

– Spør du meg, bør vi stanse det vi kan stanse, både utsetting av jernbanetrafikken og konkurranseutsetting av Bane Nors vedlikehold. Jeg vil stoppe det som kan stoppes, men tida er i ferd med å renne ut, sier Sverre Myrli, Aps samferdselspolitiske talsmann.

Les også: (+) Blåmandagen det sa bråstopp for britiske Go-Ahead

Denne uka ble det klart at britiske Go-Ahead gikk til topps i anbudskonkurransen om trafikk på Sørlandsbanen, Arendalsbanen og Jærbanen, kjent som Pakke sør. Pakke nord får en avgjørelse neste sommer, mens Pakke vest står for tur i desember samme år.

– Vi vil gjøre det vi kan for å unngå at vi får disse prosessene. Det er klart at dersom man kommer i en situasjon hvor man kan gjøre noe med det, vil vi gjøre det, sier Bengt Fasteraune, samferdselspolitiker i Senterpartiet.

Les også

Briter slo NSB om norske jernbanestrekninger

Les også

Spente på britisk togaktør: – Har jo opplevd mye konflikt

Les også

Go-Ahead-sjef: Ingen togansatte vil miste jobben

Her kan du lese mer om