Nå prøver Rolls-Royce å selge Bergen Engines på nytt

Etter at salget til russiske TMH ble stanset av regjeringen, forsøker den britiske industrigiganten på nytt å finne en kjøper til motorfabrikken.

Fabrikken på Hordvikneset har vært eid av Rolls-Royce siden 1999.
Publisert:

Det er blant andre Sky News som melder dette.

Ifølge den britiske nyhetskanalen har Rolls-Royce bedt potensielle kjøpere om å sende inn sine åpningsbud i løpet av mai.

Rolls-Royce ønsker ikke å kommentere saken, men etter det BT/E24 kjenner til forventes flere av de opprinnelige budgiverne å komme på banen igjen.

Cannabis-dyrking

Som BT/E24 har skrevet tidligere, er det også noen nye aktører som viser interesse for motorfabrikken på Hordvikneset.

En av dem er det amerikanske IT-selskapet Power Analytics. De vil blant annet satse på det landbaserte markedet, og levere generatorer til cannabisbønder og bitcoinutvinnere.

Sveitsiske Business Creation Investments AG er ett av selskapene som var med i første runde, og nå vil melde sin interesse igjen.

Stanset av historisk vedtak

Forrige gang motorfabrikken var til salgs, ble motorprodusentene Man og Wärtsila trukket frem som mulige kjøpere tidlig i prosessen.

Det kom som en overraskelse på mange da Bergen Engines ble annonsert solgt til russiske Transmashholding i februar i år, til en pris på rundt 1,6 milliarder kroner.

Salget ble stoppet av regjeringen i mars i år av hensyn til rikets sikkerhet.

Skal selge flere selskaper

Den norske motorfabrikken er bare ett av datterselskapene Rolls-Royce forsøker å selge i et forsøk på å hente inn to milliarder pund i kontanter.

Industrigiganten, som blant annet er en av verdens ledende produsenter av flymotorer, har sagt opp flere tusen ansatte som følge av fall i etterspørselen etter koronapandemien.

Kommunikasjonssjef Merethe Fjeldstad hos Bergen Engines ønsker ikke å kommentere salgsprosessen, men henviser til Rolls-Royce.

Publisert:

Her kan du lese mer om