E24-podden: Finansministeren om pengebruken, arbeidsledighet og faren for en ny mutant

Finansministeren vil bruke 90 milliarder kroner mer enn planlagt i år for å bekjempe konsekvensene av coronaviruset. I E24-podden forteller han om hvordan man skal få ned pengebruken etter pandemien, hvorfor arbeidsledigheten er den største uffordringen fremover og hvorfor han ikke er like redd nye virusmutanter som før.

Finansminister Jan Tore Sanner i studio
E24-podden
 • Marius Lorentzen
Publisert:

Revidert budsjett kan til vanlig kanskje beskrives som en mellomstasjon. Man justerer litt på prognoser og poster i statsbudsjettet, og deler gjerne ut noen penger til satsinger som man vil prioritere. Men denne årlige justeringen av statsbudsjettet hver vår har vært alt annet enn liten under koronapandemien.

Ikke siden finanskrisen har utviklingen og situasjonen på bakken endret seg så raskt som nå - det har gjort at gjennomarbeidede prognoser fort har blitt utdaterte - og at tiltakspakker og regelverk som så treffende ut i går - kan skyte bom i dag.

E24-podden har fått besøk i studio av finansminister Jan Tore Sanner, for å snakke om hvordan vi skal tilbake til normalen - og hvordan vi skal klare å venne oss til å ikke kunne bruke alle disse krisepengene.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. E24-podden
 2. Jan Tore Sanner
 3. Revidert nasjonalbudsjett
 4. Krisepakke
 5. Podkast
 6. Podcast

Flere artikler

 1. E24-podden: Revidert budsjett på 1–2–3

 2. E24-podden: Forsvinner ledigheten eller er den seig som sirup?

 3. Sanner om: Budsjett, pengebruk og etterfølgeren

 4. E24-podden: Den store energiplanen

 5. E24-podden: Morna Schram – Karlsen Ready for takeoff