«KULTURELL TURNAROUND»: - Tiden med konflikter i SAS er over

SAS-topp mener SAS har arbeidet seg ut av tiden med interne konflikter i selskapet.

  • Roar Wold
Publisert:

Konserndirektør Henriette Fenger Ellekrog i SAS SAS-NOK mener arbeidet i organisasjonen mot samarbeid i stedet for konflikt har endret flyselskapet for alltid.

Onsdag holdt hun et innlegg om dette arbeidet under Årskonferansen ved Handelshøyskolen BI.

Ellekrog mener at enigheten om kostnadskutt som konsernledelsen oppnådde med fagforeningene kommer som et resultat av et langsiktig og systematisk arbeid mot å fremme samarbeidet i selskapet, på alle nivåer.

Gjennomførte "olympiske leker"

- Vi har hatt fokus på en "kulturell turnaround" og det handler om mye mer enn samarbeidet med fagforeninger, men det er selvfølgelig en viktig faktor, sa hun under foredraget.

- Arbeidet med dette startet allerede i november 2007 med et fire dager langt møte mellom alle fagforeningene og konsernledelsen. Siden den gang har det vært mye dialog og selv om krisen flybransjen har hatt en betydning var vi forberedt. Vi var trenet til de "olympiske leker", sa hun med klar referanse til de knallharde forhandlingene med fagforeningene.

Les også:

Handler om mer enn en "samling i bånn"

Etter konferansen holdt Ellekrog ovenfor E24 fast ved at enigheten rundt kostnadskuttene ikke bare var et resultat av krisen.

- Handler ikke dette mest om at SAS har tatt en "samling i bånn"?

- Krisen har selvfølgelig spilt en rolle gjennom å meisle ut en felles utfordring for hele selskapet, men jeg mener bestemt at vi ikke hadde kommet frem til kostnadskuttene uten det forarbeidet vi har gjort og den nye kulturen vi har skapt.

- En ny tid

- SAS har vært et selskap preget av konflikter lenge. Hvorfor har ingen tatt slike grep tidligere?

- Tidligere har man ikke sett så systematisk på å fremme samarbeid. Det har tradisjonelt blitt fokusert for mye på konflikt i SAS, og omgivelsene har blitt påvirket av dette.

- Det har kanskje skapt en forsterkende effekt gjennom å tenke konflikt når man tenker SAS?

- Det tror jeg er riktig, men nå har vi passert et "point of no return". Det er en ny tid i SAS og vi går i riktig retning, sier Ellekrog før hun haster av gårde for å rekke flyet tilbake til Stockholm.

Les også:

Flere nyheter på E24.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Scandinavian Airlines (SAS)

Flere artikler

  1. Ser ny kultur i SAS

  2. Bonusbråket i SAS: - Hun har ikke skjønt konsekvensene

  3. - Fem års ørkenvandring er over

  4. - SAS-idyllen slår sprekker

  5. SAS-kutt kan komme i dag