Mediekonsernet NHST kutter 70 millioner i kostnader

Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • Martin Hagh Høgseth
Publisert:,

Dagens Næringsliv- og Morgenbladet-eier NHST Media Group har vedtatt kostnadsreduksjoner på om lag 70 millioner kroner i år for å kompensere for negative effekter på grunn av coronaviruset og oljeprisfall.

Det melder NHST i en melding tirsdag formiddag.

- Vi leverer viktig journalistikk og gode produkter i en krevende tid, og jeg er svært imponert over innsatsen til hver enkelt medarbeider. Inntektssvikten er imidlertid betydelig og kommer i tillegg til allerede eksisterende utfordringer i mediebransjen. Vi har ikke noe valg; vi må iverksette ekstraordinære tiltak for å sikre at konsernet kommer gjennom denne krisen på best mulig måte, sier Hege Yli Melhus Ask, konsernsjef i NHST Media Group i meldingen.

Kostnadsbesparelsene vil skje i form av ansettelsesstopp, midlertidige lønnsreduksjoner, permitteringer og lavere administrative kostnader. Konsernledelsen og ledergrupper i flere av datterselskapene har samtidig innført frivillig lønnsreduksjon i andre kvartal. Også over 100 medarbeidere i NHST Global Publications har gjort det samme.

Onsdag sendte Dagens Næringsliv ut varsel om hel eller delvis permittering til 19 medarbeidere innen reklame og administrasjon, opplyser selskapet.

Meldingen fra selskapet

Her kan du lese mer om

 1. NHST Media Group
 2. Journalistikk
 3. Dagens Næringsliv
 4. Permittering
 5. Coronaviruset

Flere artikler

 1. NHST selger Morgenbladet til Mentor Medier

 2. H&M venter titusenvis av permitteringer

 3. Bilgigant varsler 2.800 om permittering

 4. Annonsørinnhold

 5. Betalt innhold

  Kaefer varsler permittering av opp mot 1500 medarbeidere

 6. Klesgiganten Varner sender ut permitteringsvarsel til opp mot 3.500 ansatte