Mediekonsernet NHST kutter 70 millioner i kostnader

Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Publisert:,

Dagens Næringsliv- og Morgenbladet-eier NHST Media Group har vedtatt kostnadsreduksjoner på om lag 70 millioner kroner i år for å kompensere for negative effekter på grunn av coronaviruset og oljeprisfall.

Det melder NHST i en melding tirsdag formiddag.

- Vi leverer viktig journalistikk og gode produkter i en krevende tid, og jeg er svært imponert over innsatsen til hver enkelt medarbeider. Inntektssvikten er imidlertid betydelig og kommer i tillegg til allerede eksisterende utfordringer i mediebransjen. Vi har ikke noe valg; vi må iverksette ekstraordinære tiltak for å sikre at konsernet kommer gjennom denne krisen på best mulig måte, sier Hege Yli Melhus Ask, konsernsjef i NHST Media Group i meldingen.

Kostnadsbesparelsene vil skje i form av ansettelsesstopp, midlertidige lønnsreduksjoner, permitteringer og lavere administrative kostnader. Konsernledelsen og ledergrupper i flere av datterselskapene har samtidig innført frivillig lønnsreduksjon i andre kvartal. Også over 100 medarbeidere i NHST Global Publications har gjort det samme.

Onsdag sendte Dagens Næringsliv ut varsel om hel eller delvis permittering til 19 medarbeidere innen reklame og administrasjon, opplyser selskapet.

Meldingen fra selskapet