Venstre sier nei til å åpne Vinmonopolet på julaften

Hensynet til barn i familier med rusproblemer er gitt avgjørende vekt når Venstres stortingsgruppe vil gå inn for fortsatt stengte Vinmonopol på julaften.

VIL HA STENGT: Venstre vil at juleaften skal være barnas dag og mener derfor polet bør være stengt på juleaften.
Publisert: Publisert:

Et stort flertall i Venstres stortingsgruppe vedtok onsdag ettermiddag at partiet går imot regjeringens forslag om at Vinmonopolet kan holde åpent på julaften.

– Vi sender ut et viktig signal om at julaften, som primært er barnas dag, ikke skal være forbundet med negative opplevelser på grunn av alkohol, sier nestleder Terje Breivik til avisa Dagen.

Venstre er et vippeparti i saken. Vinmonopolet har stengt enkelte dager i året, men regjeringen har foreslått at det skal åpnes for handel også disse dagene. Nå kan det se ut som om Venstre stanser liberaliseringen.

– Dette var en runde der barneperspektivet var særlig viktig. Selvsagt har vi også lagt merke til det store engasjementet fra en del aktører som jobber mot rus. Det har vi satt pris på, sier Venstres helsepolitiske talsmann Kjetil Kjenseth.

Les også:

Partiledere reagerer på nytt stortingsball til 770.000 krHistorisk kronekjøp styrker kronenAp-topp bryter tausheten om OL i OsloKvinneopprør mot Støres kontanthjelpforslag

Publisert: