Nå har Erna større «krigskasse» enn Jens

Støtten fra Høyres rike, og mindre rike, venner har snart passert 22 millioner kroner.

MILLIARDÆRSTØTTE: Høyre har mottatt støtte fra flere milliardærer i valgkampinnspurten. Nå har partiet fått inn mer penger i støtte enn Arbeiderpartiet.
  • Øyvind Henriksen
Publisert:

Med kun dager igjen til selve valgdagen, strømmer nye penger inn i Høyres valgkampkasse.

Fredag ettermiddag oppgir partiet selv at deres givere har bidratt med 21,9 millioner kroner.

Arbeiderpartiet har til sammenligning mottatt 18,8 millioner kroner.

Før sommerferien var det Arbeiderpartiet som hadde mottatt mest støtte fra sine rike venner. Store bidrag fra LO og flere av fagforbundene sørget alene for 17 millioner kroner.

LES OGSÅ: Skatteflyktning spytter inn i Høyres valgkampkasse

I det valgkampen nærmer seg slutten er mye av pengene brukt opp, men mens Arbeiderpartiet pengebeholdning har stått rimelig stille de siste månedene, kommer en rekke gaver inn til Høyre nå på slutten.

Den LO-eide nettavisen Fri Fagbevegelse skriver at milliardærene Kristian Siem og Jan Haudemann-Andersen er blant dem som har kommet med bidrag nå helt på tampen. Nærmere bestemt 70.000 og 250.000 kroner.

LES OGSÅ: Høyres givere sparer 108 millioner i skatt hvis Høyre vinner

- Får milliarder tilbake

Partisekretær Raymond Johansen i Arbeiderpartiet sier han har lagt merke til at stadig flere milliardærer velger å gi økonomisk støtte på slutten av valgkampen.

- Det skjønner jeg godt, for det er jo en veldig god investering. Hvis de støtter partiet med noen millioner, får de jo flerfoldige milliarder tilbake i skattekutt.

LES OGSÅ: Høyre tar helikopter: Rimi-Hagen tar regningen

Johansen sier han er stolt over støtten hans eget parti får fra LO og resten av fagbevegelsen.

- Akkurat som Stein Erik Hagen og Øystein Stray Spetalen jobber for sine interesser når de støtte Høyre, jobber fagbevegelsen for sine saker når de støtter oss, sier han.

- Problematisk bånd

Høyres generalsekretær Lars Arne Ryssdal mener båndet mellom Arbeiderpartiet og fagbevegelsen er mer problematisk enn båndet mellom Høyres og milliardærene som støtter partiet.

- Vi har ikke noe payback-system for våre givere. Da er nok Aps kobling mer tvilsom. Den eneste skatteletten de har lovet er å øke fagforeningsfradraget, sier Ryssdal.

LES OGSÅ: Slik vil Huseierne få deg til å stemme blått

Ifølge ham har partiet mottatt pengestøtte fra 8.500 personer.

En av de største bidragsyteren til Høyre er Stein Erik Hagen. Gjennom sitt selskap har Hagen gitt 1 million kroner. I tillegg har Hagen gitt Høyre helikoptertjenester til en verdi av 378.000 kroner.

Enda mer penger får partiet fra milliardæren Christen Sveaas. Han har gitt Høyre 2,5 millioner kroner i forbindelse med valgkampen.

LES OGSÅ:

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Ap på rikingtoppen før valgkampen

  2. LO gir 10 millioner til Ap

  3. Fredly spytter inni Høyres valgkampkasse

  4. Høyre har mange rike onkler, men Arbeiderpartiet har den rikeste

  5. Milliardær gir penger til Høyre i Oslo-valgkamp