RAMMEAVTALE VERDT 4,4 MILLIARDER KRONER: Statoil tildeler Aker Solutions milliardavtale

Statoil og Aker Solutions er enige om en rammeavtale for vedlikehold og modifikasjoner ved flere norske oljeplattformer verdt 4,4 milliarder kroner.

 • Ole Martin Skaug
Publisert:

Statoil tildelte Aker Solutions en rammeavtale for vedlikehold av flere offshoreinstallasjoner på norsk sokkel onsdag, verdt 4,4 milliarder kroner.

- Vi er godt fornøyd med å få tildelt disse delene av Statoils rammeavtale portefølje innen vedlikehold og modifikasjoner. Dette er tjenester og oppdrag som ligger innenfor vår kjernekompetanse, sier Stian Vemmestad, direktør for vedlikeholds-og modifikasjonsvirksomheten (MMO) i Aker Solutions, i en pressemelding.

Lang erfaring med Statoils installasjoner

Tjenestene vil bli utført fra Stavanger, Bergen og Trondheim, og innebærer blant annet ingeniørtjenester, vedlikhold og ferdigstillelse, heter det i pressemeldingen.

Selskapet har tidligere lang erfaring med vedlikehold og modifikasjoner av flere av Statoils installasjoner på sokkelen og land.

Fornyet tillit

Aker Solutions er en av hovedleverandørene innenfor disse tjenestene på norsk sokkel og er godt fornøyd med å fortsette samarbeidet med olje- og gassgiganten.

- At Statoil fornyer tilliten til oss og våre tjenester ser vi på som svært positivt. Vår kjernekompetanse, solide teknologi - og studiemiljø sammen med en høyst endringsvillig organisasjon gir oss god konkurranseevne i MMO markedet, sier Vemmestad.

Konsernsjefens avgang sendte aksjen ned

Milliardavtalen kommer i kjølvannet av Simen Lieunghs avgang som sendte Aker Solutions aksjen ned seks prosent for to uker siden.

Øyvind Eriksen skal ta av seg konsernsjefsfunksjoner i Aker Solutions, samtidig som han er konsernsjef i Aker.

Eksperter sår tvil om lederløsningen som selskapet kokte sammen etter Lieunghs avskjed er lovlig.

Les også:

 • - Røkke-løsning kan være lovbrudd
 • Går fra Røkke på dagen
 • Nekter for at tapte milliardkontrakter førte til avgang

Flere nyheter på E24.

Publisert:

Flere artikler

 1. Børsen snur opp

 2. Statoil gir 5 selskaper kontrakter på 49 milliarder

 3. Betalt innhold

  Her er rammeavtalene verdt 49 milliarder

 4. Annonsørinnhold

 5. Betalt innhold

  Gamle plattformer kan bli gull

 6. Betalt innhold

  Opptil 900 må gå