- Aksjen er utbombet

Crew-aksjen har punktert på børsen i år. Nå tror anaysesjef at aksjen kan bli en børsvinner.

Publisert:

Crew Gold

OSE

CRU

har fått ekstremt hard medfart på børsen i år. Bare de siste tre månedene har aksjen falt over 90 prosent og selskapet har nå annonsert milliardemisjon. Til tross for dystre nyheter ser analysesjef i Orion Securities, Stig Myrseth, lys i tunnelen for gruveselskapet.

Følg Crew-aksjen med E24Børs.

Krisenyheter

Mandag annonserte Crew at de må ta nedskrivinger i milliardklassen knyttet til noen av sine gruveprosjekter. I tillegg nedjusterte selskapet sine produksjonsestimater for LEFA-prosjektet for 2009. I samme melding kunne man også lese at Crew ville hente inn frisk kapital i form av en fortrinnsrettet emisjon.

Les også: Krisemelding fra Crew og Emisjonskursen dumpes i Crew

Det ble i dag klart at selskapet setter emisjonskursen til 0,30 kroner og vil dermed hente inn inntil 102 millioner kroner.

Tirsdag formiddag handles Crew-aksjen for 35 øre, ned 14,6 prosent fra sluttkurs onsdag.

- Aksjen på disse nivåene viser hvor stor mistilliten til selskapet er. Det blir viktig å se på tredjekvartalsresultatene for å se hvor komfortable styret er. Aksjen er utbombet, sier analysesjef Stig Myrseth i Orion Securities til E24.

Kan bli suksess

Myrseth tror at gruveselskapet kan bli en børsvinner hvis ting stabiliserer seg og at de lykkes med LEFA-prosjektet i Guinea.

Tallknuseren ser for seg at selskapet går "break-even" neste år og begynner å operere lønnsomt i 2010. Myrseth estimerer et nettoresultat på 33 millioner dollar i 2010. Målt i norske kroner betyr dette en bunnlinje på rundt 235 millioner kroner og er dermed større enn dagens markedsverdi på cirka 180 millioner kroner.

- Det vil si at hvis man tror på guidingen har man en P/E på rundt 1, sier analysesjefen.

Garantikonsortium

Myrseth tror at styret i Crew nå gjør de rette tingene for å lykkes med emisjonen.

- Jeg vil anta at selskapet jobber for å få et garantikonsortium på plass. De er avhengige av hva hovedaksjonærer som Jens Ulltveit-Moe gjør.

Fredag legger selskapet frem sine tall for tredje kvartal.

Les flere nyheter på E24.

Publisert: