MARKERER OMORGANISERING: Statens vegvesen fester for 4 millioner

Statens vegvesen har booket Oslo Plaza, Operaen og Oslo Konserthus for å feire.

Publisert:

Region Øst i Statens Vegvesen skal bruke rundt 4 millioner kroner på egne ansatte med foredag og fest i Oslo fredag 23. oktober.

Det blir foredag i Oslo Konserthus, operaforestilling, middag og fest i Operaen, før natten tilbringes på Oslo Plaza.

- Det totale budsjettet er på 4 millioner kroner. 1200 av de totalt 1450 ansatte skal være med så det blir rundt 3.350 kroner per hode. Det er definitivt mye penger, men det er det det koster i Oslo, sier prosjektleder Ingvild Kjos i Region Øst til E24.

- Skaper felles minner

- Det at vi velger opera som underholdning har vært med på å trekke prisen opp, men fordi vi er så mange hadde det uansett blitt dyrt, og det er ikke mange lokaler i Oslo som kan huse 1.100 personer. Vi tror det er en verdifull investering for organisasjonen, og at den skaper felles minner.

Anledningen for gildet er en større omorganisering.

- Det er forbindelse med forvaltningsreformen at vi har en regionsamling med foredrag og sosial sammenkomst . Statens vegvesen gjør en større omorganisering for å tilpasse seg forvaltningsreformen. Omorganisering er noe som påvirker en organisasjon, og det er krevende.

- Det er viktig å få med alle på at dette er noe positivt. Vi sitter spredt fra Tynset til Svinesund og sitter i fem ulike fylker, og en sjelden gang må vi prioritere å treffes fysisk, sier Kjos.

Kjenner du til andre eksempler på staselige firmafester? Tips oss her

Les også: Hard dragkamp om krisemilliardene

Sover på Plaza

Etter festen i operaen skal 700 av de ansatte ligge over på Oslo Plaza før det fortsetter på lørdagen.

- Det blir transport og overnatting i Oslo for de som bor utenfor Oslo. Rundt 700 personer skal bo på Plaza, og de innlosjeres på dobbeltrom. Vi har fått en pris på rundt 1.100 per rom fra Plaza, sier Kjos og legger til:

- På lørdag skal vi i befaring i Bjørvika. Vi skal vise frem senketunellen som mange i Region Øst har vært med på å bygge, men ikke alle ansatte har sett.

Les også: 14,1 milliarder til veiene – 8,4 milliarder til jernbane

Linda Eide og Dag Ove Pedersen

Prosjektlederen har skaffet to eksterne foredragsholdere og gleder seg til opplegget.

- Først skal vi møtes på fredag 23. oktober til faglig seminar i Oslo Konserthus. Foredragsholderne er i tillegg til regionvegsjefen og vegdirektøren, Linda Eide. Hun skal gi oss "et spark" bak når det gjelder sykkel, og skal holde et foredrag som heter "verdensmester i stillesitting". Det er et fokusområde for Statens vegvesen å tilrettelegge for syklister, sier Kjos.

Humoristen Linda Eide er kjent fra TV-programmet "Norsk attraksjon". Også den tidligere proffsyklisten Dag Erik Pedersen skal hjelpe til på samholdet i Region Øst.

- Dag Erik Pedersen skal snakke om å "aldri god alene": snu negative tanker til positive. Det er i tilknytning til omorganisering, å være en del av et team og drive hverandre fremover, sier Kjos.

1,3 millioner til Operaen

Bare på opplegget i Operaen blar statsbedriften opp 1,3 millioner kroner.

- På fredag kveld skal vi på operaforestilling og spise middag for rundt 1200 medarbeidere i regionen. Operaen har en fast leie og billetter på operaforestillingen. Den delen av det kommer på rundt 1,3 millioner kroner. Det inkluderer operaforestilling, mat og drikke til arrangementet, sier Kjos.

Nedlagt fabrikklokale i Fredrikstad

Hun mener det er viktig at helgen legges til Oslo.

- Vi ønsket at det skulle være i Oslo denne gangen. Statens vegvesen Region Øst har også et forhold til Operaen fordi vi er sentrale aktører i Bjørvikautviklingen.

- Forrige gang vi samlet alle ansatte var for fire år siden. Det var også i forbindelse med en omorganisering. Da var vi i et nedlagt fabrikklokale i Fredrikstad, sier Kjos, som ikke husker prisen på det arrangementet.

- Får ikke lønn på lørdagen

Hun vil poengtere at de ikke har brukt mye på andre sosiale arrangementer så langt i år.

- Vegvesenet og Region Øst har tonet ned alle andre type samlinger nettopp fordi vi skal ha denne i høst. Så selv om rundt 3,350 kroner per hode høres mye ut er det viktig å få med seg at alle andre sosiale samlinger er trappet ned i år, sier Kjos.

Hun legger også til at noen ansatte må bli på jobb, og ingen får betalt for å være med på lørdagen.

- Vi holder trafikkstasjonene våre åpne på fredag og lørdag og ingen ansatte blir kompensert for å være med på befaringen på lørdag. Ingen får lønn for det, påpeker prosjektlederen overfor E24.

Fikk krisepenger

I forbindelse med regjeringens stimulansepakker i vinter fikk Region Øst totalt 370 millioner kroner til å holde aktiviteten oppe og sikre arbeidsplasser.

- Region øst fikk rundt 250 millioner til investeingstiltak og rundt 120 millioner til drift- og vedlikeholdstiltak hvorav 100 millioner var til dekkefornyelser og vegoppmerking, sier sjefingeniør Ola Molstad i Region Øst til E24.

Til forsiden

Publisert:
Gå til e24.no