Kronen holdes oppe før rentemøter i Europa

Kronekursen holdt seg sterk mot euro og dollar onsdag med støtte fra en solid oljepris og oppgang på børsene i Europa og USA.

Publisert:

Tiårig statsrente falt ett punkt til 3,33 prosent mens differansen mot tilsvarende tysk rente var uforandret.

Renten var noe lavere i tidlig handel, men steg litt da tall fra privat sektor indikerte at det amerikanske arbeidsmarkedet i juli var sterkere enn mange økonomer hadde fryktet.

Sterke børser

Klokken 16 kom innkjøpssjefsindeksen ISM for tjenesteytende sektor i USA. Også denne viste seg å være litt bedre enn ventet, og løftet børsene ytterligere. Klokken 16.10 var Hovedindeksen på Oslo Børs opp en prosent.

Oljeprisen holdt seg på 82,5 dollar fatet, og ble ikke nevneverdig påvirket av at Irans president skal ha blitt utsatt for et attentatforsøk.

Kronen holdt seg rundt 7,89 mot euro og 5,97 mot dollar, som er nær de sterkeste nivående på henholdsvis seks uker og tre måneder.

Risikovilje

Nordea Markets peker på at kronens relative styrke avhenger av internasjonale investorers risikovilje, og at norsk valuta kan komme til å svekke seg dersom denne appetitten avtar.

Torsdag presenterer Statistisk sentralbyrå norsk arbeidsledighet for perioden april til juni. Analytikere spår en rate på 3,7 prosent, som i så fall vil være uendret fra foregående måned.

Den europeiske sentralbanken avholder rentemøte for eurosonen, mens Bank of England gjør tilsvarende for Storbritannia. Det er ventet uendret rente i begge tilfeller.

USA kommer torsdag med ukentlige tall for søknader om arbeidsledighetstrygd, og fredag er det duket for en komplett oversikt over det amerikanske arbeidsmarkedet i form av den svært viktige "non-farm payrolls".

Les flere nyheter på E24.no

Publisert: