Fortsatt ingen enighet om krisepakke på Stortinget

Regjeringspartiene og Fremskrittspartiet er fremdeles ikke enige om pakken som regjeringen har lagt fram for å hjelpe koronarammede bedrifter.

Finanskomiteens leder Mudassar Kapur (H) og Fremskrittspartiets Sylvi Listhaug forhandler om en krisepakke til koronarammede bedrifter.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Partene satt i et nytt forhandlingsmøte mandag formiddag, men noen løsning var fremdeles ikke klar da de gikk fra hverandre.

- Vi kommer nærmere, men vi er ennå ikke i mål. Det handler både om kompensasjonsordningen, luftfarten og om å få på plass de riktige tingene for å redde bedrifter og sikre arbeidsplassene til vanlige folk, sier Frps forhandlingsleder Sylvi Listhaug.

Regjeringen la sist tirsdag fram en egen krisepakke på totalt 17,7 milliarder for å hjelpe norske bedrifter og kommuner gjennom den siste bølgen av koronasmitte.

Forhandlingene om pakken har tatt det meste av tiden den siste uken. Det betyr at samtalene om neste års statsbudsjett knapt er kommet skikkelig i gang.

Nivået på kompensasjonen til bedrifter som har fått stor omsetningssvikt, er blant spørsmålene som må landes. Frp har sagt at regjeringens forslag på 60 prosent kompensasjon i september og oktober og 70 prosent i november og desember, er for lavt.

Samtidig har Frp krevd at taket på 50 millioner per bedrift må heves, blant annet av hensyn til bedrifter som er organisert som konserner.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Sylvi Listhaug
  2. Fremskrittspartiet (Frp)
  3. Regjeringen

Flere artikler

  1. Regjeringspartiene og Frp enige – dette er den nye krisepakken

  2. Ingen enighet om krisepakken søndag kveld

  3. Forhandlingene om statsbudsjettet løftes til partiledernivå

  4. Listhaug tviler på enighet om krisepakken søndag kveld

  5. Regjeringen jekker opp flyrutekjøp og fjerner flypassasjeravgiften