Regjeringen vil bruke 25 milliarder på pandemien neste år

Coronaviruset vil prege Norge også i 2021. Nå letter regjeringen på sløret om hvor stor regningen blir neste år.

Stian Lysberg Solum
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert:,

To dager før statsbudsjettet for 2021 legges frem varsler statsminister Erna Solberg at det vil bli brukt milliarder på å håndtere pandemien neste år.

– De siste månedene har vist oss at coronapandemien ikke er over ennå. Vi vil gjøre det som trengs for å få Norge trygt gjennom coronapandemien også neste år. Derfor kommer vi til å bruke omtrent 25 milliarder kroner til å håndtere pandemien neste år, sier Solberg til VG.

Statsministeren er derimot hemmelighetsfull på hvordan pengene skal brukes.

– Detaljene vil dere få vite når vi legger fram statsbudsjettet onsdag, men jeg kan si at vi vil bruke mye penger på helsehjelp og beredskap i helsesektoren. Og ikke minst til vaksiner. Men også penger til grunnleggende tjenester som kommune, kollektivtransport og politi. Det skaper trygghet og tillit i en krevende tid, sier Solberg.

Barne- og likestillingsminister Kjell Ingolf Ropstad bekrefter samtidig at noen av tiltakene skal sørge for å holde hardt rammede bransjer flytende gjennom krisen, samt å skape aktivitet i kollektivtrafikken, reiselivet og kulturlivet.

– De 25 milliardene skal brukes utover i 2021, så får vi se hvilket behov det vil være for eventuelle nye pakker eller justering i revidert budsjett før sommerferien, sier Ropstad.

Da regjeringen for to uker siden la frem nye økonomiske tiltak ble det samtidig kjent at den venter at prisen på coronatiltakene i år blir på 126,3 millioner kroner. Det var 42,3 millioner kroner lavere enn hva som ble anslått i forbindelse med da en tidligere krisepakke ble behandlet i Stortinget.

Her kan du lese mer om

  1. Erna Solberg
  2. Coronaviruset
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Varsler spissere coronastøtte i «ekspansivt» statsbudsjett

  2. Statsbudsjettet: Seks milliarder til coronakamp

  3. Nye skattekutt på bordet i budsjettinnspurt

  4. Annonsørinnhold

  5. Oslo setter av nesten tre milliarder til coronatiltak neste år

  6. Vil gi 7,3 milliarder ekstra til kommunene