Trump mener paven tar feil om klimaendringene

Den republikanske presidentkandidaten Donald Trump er ikke imponert over klimabudskapet pave Frans uttrykte da han talte for Kongressen i USA torsdag.

LANGER UT MOT PAVEN: Presidentkandidat i USA, Donald Trump, mener paven tar feil.
Publisert: Publisert:

Paven oppfordret USAs folkevalgte til å vedta «modige tiltak og strategier» for å bekjempe utslippet av skadelige klimagasser. Trump mener at temaet ikke er særlig presserende.

– Nei. Jeg tror ikke på klimaendringer, svarte eiendomsmogulen på spørsmål fra CNN.

– Jeg mener at ren luft er en viktig problemstilling. Du vil ha ren luft, du vil ha rent vann. Det er veldig viktig for meg, og jeg har vunnet mange miljøpriser, fortsatte Trump.

Mannen som leder på meningsmålingene blant de republikanske presidentkandidatene mener klimaendringer og ekstremvær er et naturlig fenomen.

– Man har storm og regn, men også flotte dager. Jeg synes ikke at vi skal sette bedriftene i landet vårt i fare ved å pålegge dem overdrevne forskrifter og bestemmelser, sa Trump.

Dalende oppslutning

Trump leder fortsatt kampen om å bli republikanernes presidentkandidat neste år, men taper terreng, viser flere meningsmålinger.

I den siste målingen foretatt for CNN svarer 24 prosent av de spurte republikanerne at den eksentriske mangemilliardæren bør bli partiets presidentkandidat, mot 32 prosent tidligere i måneden.

Den siste målingen utført for Bloomberg's gir Trump en oppslutning på 21 prosent, uendret fra forrige måling, mens han faller fra 28 til 25 prosent på Quinnipiacs måling.

Bare målingen utført for Fox News gir Trump framgang, fra 25 til 26 prosent.

Real Clear Politics har sammenstilt både disse og en rekke andre meningsmålinger og gir Trump en oppslutning på 24 prosent.

Ben Carson kommer på andre plass blant de håpefulle republikanerne med 16,3 prosent, Carly Fiorina ser ut til å ha 11,8 prosent av republikanerne i ryggen, mens Jeb Bush får oppslutning fra 9,8 prosent.

Les også

Trump mot røkla i republikansk TV-debatt

Les også

USA og Russland diskuterer Syria-krisen

Les også

Trump lover å ikke stille som uavhengig kandidat

Publisert: