KrF mest fram på ny måling – MDG tilbake

KrF går fram 1,9 prosentpoeng til en oppslutning på 6,2 prosent på en meningsmåling utført for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB). MDG faller under sperregrensen.

GOD MÅLING: Krf øker oppslutning på en meningsmåling. Her fra er partileder Knut Arild Hareide og tidligere partileder Kjell Magne Bondevik under valgvaken ved kommune- og fylkestingvalget i 2015.

Terje Pedersen NTB scanpix
 • NTB
Publisert: Publisert:

I februarmålingen, som er gjennomført av Opinion, får MDG en oppslutning på 2,7 prosent, en nedgang på 1,6 prosentpoeng fra januar.

Ifølge ANB er det tvilende velgere som nå har funnet tilbake til KrF.

– Vi mobiliserer egne velgere fordi vi er tydelige og står for en helhetlig politikk, sier partileder Knut Arild Hareide.

Hvis målingen blir valgresultatet, kan KrF havne i en vippeposisjon, men Hareide vil ikke si noe om hvem han vil samarbeide med.

– Jeg har gitt meg en selvpålagt taushet om dette spørsmålet. Det helt avgjørende for oss er politikken som føres, ikke hvilket partier vi samarbeider med, uttaler KrF-lederen.

Arbeiderpartiet er fortsatt klart største parti, og oppslutningen på 32,0 prosent er en tilbakegang på 0,2 prosent. Også Høyre faller, med 1,3 prosentpoeng til 24 prosent.

Slik er oppslutningen for de øvrige partiene: Fremskrittspartiet 17,4 (-0,1), Sosialistisk Venstreparti 4,8 (+ 0,7), Senterpartiet 5,1 (-0,3), Venstre 4,2 (+0,2), Rødt 2,5 prosent (uendret) og andre 1,1 (+ 0,7). Feilmarginen ligger mellom 1 og 3 prosent avhengig av partistørrelse.

Les også

Støre dårligst ut på meningsmåling om flyktninghåndtering

Les også

Nedgang for Frp på ny måling

Les også

Frp puster Høyre i nakken på ny måling

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Kristelig Folkeparti (KrF)
 2. Fremskrittspartiet (Frp)
 3. Arbeiderpartiet (Ap)
 4. Høyre (H)
 5. Venstre (V)
 6. Senterpartiet (Sp)
 7. Rødt (R)

Flere artikler

 1. Krisemåling for KrF

 2. Senterpartiet og Frp bykser frem på måling

 3. Dårligste partimåling på ti år for Høyre

 4. Annonsørinnhold

 5. Dyster måling for Arbeiderpartiet

 6. Rødt større enn KrF på ny måling