- Frps sosiale profil har fått seg en knekk

Nestleder Per Sandberg kritiserer sitt eget parti, etter den dårligste målingen siden 1997 kom fredag.

SELVKRITIKK: Nestleder Per Sandberg kritiserer sine egne, etter sjokkmåling viser fall på over fire prosent for Frp siden valget, og rødgrønt flertall.
Publisert: Publisert:

En måling foretatt av Dagens Næringsliv viser at Frp får 12,2 prosent oppslutning - det er 4,1 prosent ned fra fjorårshøstens valgresultat på 16,3 prosent.

Dette er den svakeste Frp-oppslutningen siden Sentio startet å lage partimålinger for 17 år siden.

Sandberg kritiserer han overfor Dagens Næringsliv partiets fremleggelse av det nylige statsbudsjettet.

Han uttaler at presentasjonen ikke har vært god nok, og at man ikke har nådd godt nok frem med «helheten» i budsjettet.

Selv om han mener mye av kritikken mot regjeringen er urettferdig, spesielt at budsjettet skal være «usosialt», er nestlederen tydelig på at situasjonen rammer Frp.

– Det er ikke tvil om at arven etter John Alvheim og Fremskrittspartiets sosiale profil har fått seg en knekk. Vi har en enorm jobb foran oss med å etablere hva som er sannheten, sier han til DN.

Overfor Dagbladet utdyper han videre:

- Denne målingen har jeg ingen problemer med å analysere: Vi har lagt fram statsbudsjettet, og det har blitt etablert en usannhet om at dette budsjettet er usosialt. Jeg er nesten overrasket over at vi ikke går tilbake mer i målingen.

Regjeringskollega Høyre står imidlertid stille, med 25,5 prosent på DN-målingen.

De rødgrønne får flertall med 87 mot 81 mandater. Ap vokser med hele 5,8 prosent fra sist partibarometer i DN. Både Venstre og SV er under sperregrensen.

Publisert: