Rentero fra Bank of England

Den rekordlave renten er ikke endret siden mars 2009.

REKORDNIVÅ: Helt siden mars 2009 har Bank of England holdt styringsrenten på et rekordlavt nivå. er fra en T-banenedgang i Westminster i London.
Publisert: Publisert:

Bank of England og sentralbanksjefen Mark Carney holder som ventet styringsrenten uendret.

Fra Europa er rentemøtene i Den europeiske sentralbanken og Bank of England blant begivenhetene investorene retter fokuset mot torsdag.

Følg rentebeslutningen fra ESB på E24 klokken 1345!

Bank of England og den relativt ferske sentralbanksjefen Mark Carney holder som ventet styringsrenten uendret på 0,50 prosent. Sentralbanken gjør heller ingen endringer i obligasjonskjøpsprogrammet på 375 milliarder pund.

Rekordlavt nivå

Styringsrenten har ligget på dagens rekordlave nivå siden den ble senket til 0,5 prosent i mars 2009. Da ble også obligasjonsprogrammet startet. Forrige endring var en økning på 50 milliarder pund til 375 milliarder 5. juli 2012.

Klokken 13.45 er det duket for rentebeslutningen fra ESB. Heller ikke her er det ventet noen endringer i styringsrenten som er på 0,50 prosent.

I en morgenrapport peker Handelsbanken på at det er knyttet spenning til hva sentralbanksjef Mario Draghi vil si om «forward guidance»:

- Trolig blir det en gjentagelse av kommunikasjonen fra forrige pressekonferanse. Draghi kommer neppe til å gi et bestemt kvantitetsmål, eller si noe mer eksplisitt om hvor lenge sentralbanken vil forplikte seg til å holde rentene lave.

LES OGSÅ: Dette er Bank of Englands målestokk for renten


Publisert:
Gå til e24.no