ODIM-SJEFEN: Tror Rolls-Roycesluker selskapet

Odim-ledelsen håper ytterligere 50 prosent av aksjonærene kommer ned fra gjerdet i løpet av helgen og godtar Rolls-Royce bud på selskapet.

Publisert:

Rolls-Royce Marine har bare fått aksept for 6,64 prosent i sitt forsøk på å kjøpe opp oljeserviceselskapet Odim.

Rolls-Royce Marine la inn budet på Odim 26. februar, og budet ble anbefalt av styret.

- Jeg har fortsatt tro på at Rolls Royce får det tilslaget de trenger. Budfristen går ut på førstkommende mandag så det er enda tid for aksjonærene til å komme ned fra gjerdet, sier konstituert konsernsjef og finansdirektør Arild Hatløy i Odim til E24.

Rolls-Royce sitter fra før på rettigheter til å kjøpe 15,5 millioner aksjer, slik at selskapet samlet - inklusive de aksjene det eide fra før - nå har 39,64 prosent av aksjene i Odim.

Les mer: Budflopp for Rolls-Royce

Trenger 90 prosent

Tilbudet er opprinnelig betinget av at Rolls-Royce får mer enn 90 prosent av aksjene.

Det betyr at Rolls Royce får en travel påskehelg med å overbevise over 50 prosent av aksjonærene om at deres bud på 45 kroner Odim-aksjen.

Fredag formiddag omsettes aksjen for 44,80 kroner - ned 10 øre fra i går.

- God match

- Styret og ledelsen har anbefalt budet fordi vi mener det er en god match som gir Odim mange muligheter i tiden fremover. Det er blant annet i Odims interesse å kunne utnytte det globale nettverket og den markedsposisjonen Rolls Royce har i dag.

- De teknologiske løsningene hos Odim vil også i stor grad være kompletterende til Rolls-Royce sin teknologi innen de ulike markedene vi opererer, noe som igjen skal komme våre kunder til gode. Å bli en del av en Rolls-Royce organisasjon, er selvsagt spennende og vil kunne gi nye interessante muligheter for mange av våre ansatte. Dessuten mener vi prisen er "fair", sier Hatløy.

Han avviser at ledelsen selv har interesse av å anbefale budet.

- Vi har foreløpig ikke diskutert organisering av en eventuelt sammenslått bedrift og det er ikke gjort noen avtale angående lønn og finansielle forhold til Odims ledelse, sier Hatløy.

Rolls-Royce Marine la inn budet på Odim 26. februar.

Les flere nyheter hos E24.

Publisert: