Baastad ga seg som Gjensidige-topp for seks uker siden. Nå blir han styreleder hos bilgigant

Helge Leiro Baastad (62) gikk nylig av med pensjon da han ga seg som konsernsjef i Gjensidige Forsikring. Nå trer han inn i styret hos Bertel O. Steen.

ARVTAKER: Sverre Leiro (til venstre) takket av som styreleder etter 10 år. Han etterfølges av Helge Leiro Baastad (t.h).
Publisert:

62-åringen var konsernsjef i forsikringsselskapet i 20 år før han valgte å gi seg 1. januar i år. Nå tiltrer han allerede en ny rolle i næringslivet.

– Bertel O. Steen er et stort og tradisjonsrikt selskap som importerer, selger og vedlikeholder noen av bilbransjens sterkeste merkevarer. Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med konsernet og ser fram til å kunne bidra til en fortsatt god utvikling i en tid preget av store endringer, sier Helge Leiro Baastad i en pressemelding.

Les på E24+

Utbyttekrig tiltrekker investorene

– Baastad har ledet Gjensidige gjennom store endringer. Fra å være en del av Gjensidige NOR til i dag å være et solid og lønnsomt børsnotert selskap. Han har hatt stor betydning for selskapets utvikling og vekst - og vil fortsette å sette spor inntil han fratrer sin stilling, sa Gjensidige-styreleder Gisele Marchand i en uttalelse da Baastads avgang ble offentliggjort i mai i fjor.

Enorm vekst

Baastad overtar styreledervervet i Bertel O. Steen etter Sverre Leiro (75), som har vært styreleder for konsernet siden høsten 2013. I Sverre Leiros periode som styreleder har konsernet hatt en betydelig vekst.

Omsetningen er mer enn doblet fra 10 milliarder kroner i 2014 til 23 milliarder kroner i 2021. I samme periode har resultat før skatt økt fra 258 millioner kroner til 1 075 millioner.

Publisert: