Sparebanker mener finansskatt skader distriktene

15 sparebanker har sendt bekymringsmelding til finanspolitikere på Stortinget om at den planlagte finansskatten favoriserer de store bankene og premierer outsourcing.

GODE FORUTSETNINGER: Finanskomiteens leder Hans Olav Syversen (KrF) minner om at enstemmig Storting står bak bestillingen av den nye finansskatten, og sier at han mener bankene har gode forutsetninger for å takle en slik skatt.

Foto: Berit Roald NTB scanpix
  • NTB
Publisert:

– Vi har vært opptatt av å bygge sterke kompetansemiljøer for eksempel rundt IT regionalt, i motsetning til andre som outsourcer til India. Dette er en premiering til de som har gjort det, og en straff til de som har vært opptatt av å bygge opp kompetansearbeidsplasser i nærmiljøet, sier administrerende direktør Jan Erik Kjerpeseth i Sparebanken Vest til Nationen.

Han sendte bekymringsmeldingen til politikerne i finanskomiteen på vegne av sparebankene på grunn av regjeringens planer om å skattlegge finansnæringen med 3,5 milliarder kroner neste år. Den nye skattleggingen av finansnæringen var et viktig element i skatteforliket som ble vedtatt på Stortinget tidligere i år.

Finanskomiteens leder Hans Olav Syversen (KrF) sier at han forstår bekymringen.

– Vi må se på utformingen og hvordan det vil slå ut i Bank-Norge. Hvis man legger alt på ansatte, vil det være en disfavør av dem som velger å ha mange ansatte her i Norge, sier Syversen.

Alle partiene i finanskomiteen med unntak av SV og MDG ble enige om forliket om bedriftsbeskatning i begynnelsen av mai. Venstre tok et klart forbehold om hvordan skatten skulle innføres.

Les også

– Dette kommer som julekvelden på kjerringa

Les også

Slik vil regjeringen endre skattesystemet

Les også

Professor blåser av regjeringens skatteendringer : – Mye støy og lite substans

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Banknæringen tordner mot «dobbel skattesmell»

  2. Jensen takker for krav om Ryanair-gransking

  3. Gründere ønsker politiske grep: – Vi har ikke tid til å vente i fire år

  4. Annonsørinnhold

  5. Venstre og KrF vil skrote regjeringen finansskatt

  6. Ap har bestemt seg: Tangens interessekonflikter ikke forenlig med å lede Oljefondet