Milliardpakke til gründere klar

Onsdag kan norske bedrifter søke om tilskudd og lån fra en tiltakspakke på fem milliarder kroner.

NÆRINGSMINISTER: Iselin Nybø håper pakken vil stimulere omstilling i norsk næringsliv, slik at færre blir permitterte og arbeidsledige.
 • Jenny-Linn Lohne
 • Bjørn Haugan
Publisert: Publisert:

Pakken på fem milliarder kroner er blant annet rettet mot å styrke gründere og vekstbedrifter. Onsdag åpnes muligheten for å søke.

– Det er en hel del penger. Vi ønsker at innovasjon- og omstillingsprosjekter skal gjennomføres selv om tidene er vanskelige. Da er det viktig at det ikke stopper opp. Folk har ny ideer og kundegrupper, sier næringsminister Iselin Nybø til VG.

Det gjelder både tilskudd, lån og investeringskapital. 2,6 milliarder er tilskudd til unge vekstbedrifter, mens opp mot 3 milliarder er innovasjonslån.

– Sånn det står nå kan det å få tak i privatkapital bli vanskelig, så da er viktig at staten gå inn.

Under ser du hva man kan søke om:

– Pakken vil bidra til ny aktivitet og hindre unødvendige permitteringer som følge av coronasituasjonen. De grepene vi nå tar, skal sikre at vi har et bærekraftig og omstillingsdyktig næringsliv også når krisen er over, sier næringsministeren.

Tanken er at pakken skal være med å finansiere omstillingsprosesser slik som de som ble satt i gang etter finanskrisen i 2008.

– Jeg håper at vi får disse pengene ut i drift, til grundere og vekstbedrifter. Og at de klarer å skape aktivitet. Jeg håper at mange ser muligheten og at vi får satt pengene i arbeid, sier Nybø.

– Nå er vi igjen i en situasjon som krever omstilling hos mange, og det legger vi til rette for, sier administrerende direktør i Innovasjon Norge, Håkon Haugli.

Du kan søke på ordningen her.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Innovasjon Norge
 2. Bedrift
 3. Iselin Nybø
 4. Coronaviruset

Flere artikler

 1. Nær fem milliarder i ny gründerpakke

 2. Fremskynder milliardpott til innovasjon

 3. Tredoblet pengestøtten til norske gründere i fjor

 4. Forbereder krisetilskudd på 500 mill. for tilbakebetaling av pakkereiser

 5. Deler ut 112 millioner til grønnere skipsflåte: – Viktig bidrag i klimakampen