Fiskeriminister Geir Inge Sivertsen ber om å få gå av

Terje Pedersen
Publisert:,

Saken oppdateres ...

– Jeg har i dag bedt statsminister Erna Solberg om å få gå av som fiskeri- og sjømatminister, sier Geir Inge Sivertsen (H) i en melding fredag.

VG melder at Erna Solberg har akseptert ønsket.

– Leit, sier statsministeren.

I meldingen uttaler Sivertsen videre at sakene om styreverv og etterlønn har tatt fokus vekk fra jobben.

– Jeg har fratrådt alle styreverv og beklaget søknaden om etterlønn. Etterlønnen jeg mottok er også i sin helhet betalt tilbake til Senja kommune. Jeg har ryddet opp, men opplever at disse sakene likevel tar all tid og all oppmerksomhet, sier Sivertsen.

— Da blir det vanskelig å gjøre en god jobb som fiskeri- og sjømatminister. Det har veid aller tyngst når jeg har tatt min beslutning og bedt statsministeren om å fratre.

Fremmet mistillitsforslag

SV fremmet fredag mistillitsforslag mot Geir Inge Sivertsen (H) på grunn av etterlønnssaken. Ap og Sp teller på knappene, mens Frp er i tvil om statsrådens dømmekraft.

– Vi har ikke tillit til Geir Inge Sivertsen som fiskeriminister, slo SV-leder Audun Lysbakken fast.

Tidligere fredag ble uttalt at Sivertsen ville bli sittende som fiskeriminister, trass i opposisjonens beskjed om at tilliten var ødelagt etter avsløringene om etterlønn, dobbeltlønn og styreverv i strid med stillingsinstruksen.

SV hadde i utgangspunktet krevd at statsminister Erna Solberg måtte gi Sivertsen sparken i statsråd fredag.

Har betalt tilbake

Sivertsen har betalt tilbake 120.000 kroner han fikk i etterlønn som ordfører i Lenvik kommune.

Fiskeriministeren skrev i januar under på regnskap i et selskap han selv var styreleder i, til tross for at han angivelig hadde sagt fra seg alle sine styreverv.

Personen som sto oppført som selskapets andre medlem av styret, sier at Sivertsen hadde gitt beskjed at han skulle fratre og at signeringen av årsregnskapet var «en formalitet».

Her kan du lese mer om