Eriksson klar med omstridte lovendringer

Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) har gjort ferdig et omdiskutert lovforslag om økt adgang til midlertidige ansettelser. Forslaget oversendes Stortinget fredag.

NYTT LOVFORSLAG: Fredag sender arbeidsminister Robert Eriksson et omdiskutert lovforslag til Stortinget.

Petter Emil Wikøren
  • NTB
Publisert: Publisert:

Dermed skiller Eriksson ut de mest omdiskuterte endringsforslagene knyttet til arbeidsmiljøloven i et eget lovforslag, skriver Dagsavisen. Resten av endringene i arbeidsmiljøloven skal komme senere.

Både Frp og Høyre gikk til valg på å myke opp reglene for midlertidig ansettelser, og i juni kom forslaget om at en skal kunne ansette noen midlertidig uten at det er begrunnet i et midlertidig behov på arbeidsplassen. Eriksson vil også foreslå å beholde den såkalte fireårsregelen, etter det Dagsavisen erfarer. Det vil si at en vikar ikke kan være ansatt mer en fire år i strekk på samme arbeidsplass uten å få fast jobb.

Det kan skape trøbbel for Eriksson i Stortinget. Da Eriksson sendte ut forslaget på høring i sommer, var Venstre raske ute med å si at de kunne gi regjeringen flertall til endringene. Men med noen klare forbehold. Blant dem at fireårsregelen skulle bli snevret inn til en toårsregel. Heller ikke KrF ville støtte en slik oppmyking.

– Vi ønsker ikke å åpne for en generell adgang til midlertidige ansettelser, og er tvert imot opptatt av en innsnevring av dagens regler når det gjelder hvor lenge du skal være midlertidig ansatt før du får din første faste jobb, sa KrFs Kjell Ingolf Ropstad til Dagsavisen da endringene ble sendt ut på høring.

Les også:

Skogen Lund vil heve AFP-grensenLO varsler kamp mot Erikssons høye aldersgrenseSolbergs uføre-eksempel gjaldt bare fire nordmenn

Publisert:

Flere artikler

  1. Nå kan du kreve å få jobbe til du er 72 år

  2. Eriksson foreslår midlertidig ansettelse i inntil tolv måneder

  3. Hevder 80 prosent fikk fast jobb

  4. Slik reagerer opposisjonen og LO på nytt regjeringsforslag

  5. Endringer i arbeidsmiljøloven trer i kraft 1. juli