Borten Moe lei Harry Potter-navn

- Viktigheten av næringen må gjenspeiles i navnene som velges for norske felt, sa han til Barentshavkonferansen idag.

VIL HEDRE KJENTE NORDMENN: Olje- og energiminister Ola Borten Moe til ha andre navn på nye oljefelt.
Publisert:

- Når felt bygges ut som nærmest utgjør et paradigmeskifte i industriutviklingen i en region, er det ikke godt nok med navn fra Harry Potter og Grimms eventyr, sa Moe.

Moe henviser her trolig til Statoils felt Snøhvit, og fast track-funnet Gygrid, som er oppkalt etter henholdsvis et Brødrene Grimm-eventyr og en Harry Potter-figur.

Statoil har også boret på det Harry Potter-inspirerte prospektet Galtvort.

- Jeg vil derfor endre regelverket for navnsetting av norske felt. Fra nå av skal felt ha navn som sier noe om viktigheten av feltet, som forteller historien og binder fortid og framtid sammen. Vi har brukt opp store deler av det norrøe, men har andre vi kan ta av, sa han, og kastet ut følgende forslag for Statoils nye Skrugard-funn i Barentshavet: Sverdrup, etter den norske parlamentarismens far, Johan Sverdrup.

For ordens skyld er ikke Skrugard oppkalt etter noe i Harry Potter, men er betegnelsen på et isfenomen som oppstår når skruis legger seg i lange rader oppå andre isflak i polare strøk.

Borten Moe benyttet også anledninge til å endre navn på Skrudgard til Sverdrup etter Venstre-høvdingen Johan Sverdrup som sto bak innføringen av parlamentarismen i Norge.

Var det du nettopp leste interessant? Få flere slike saker rett i innboksen to ganger i uka – helt gratis! Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra E24s partner Petro.no.

Publisert: