Solberg vil ha ny vurdering av Listhaugs kundelister

Statsminister Erna Solberg (H) har bedt om en ny vurdering av om kundelistene til landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) likevel kan gjøres offentlig.

BER OM NY VURDERING: Statsministerens kontor har sendt brev til lovavdelingen i Justis- og beredskapsdepartementet der det bes om at det gjøres «en nærmere vurdering av adgangen til å unnta slike kundelister fra offentlighet».
  • NTB
Publisert: Publisert:

Statssekretær Lars Øy ved statsministerens kontor (SMK) sendte derfor mandag et brev til lovavdelingen i Justis- og beredskapsdepartementet der han ber om at det gjøres «en nærmere vurdering av adgangen til å unnta slike kundelister fra offentlighet», skriver Dagens Næringsliv.

Bakgrunnen for brevet er at Bård Vegar Solhjell (SV) henvendte seg til SMK og ba om at det ble gitt innsyn i kundelistene fra konsulentselskapet First House, som Listhaug jobbet for før hun ble hentet inn som statsråd.

Landbruksdepartementet mener at kundelistene per i dag ikke kan offentliggjøres av departementet på grunn av forvaltningslovens bestemmelser om taushetsplikt av konkurransemessige årsaker.

Departementet har skrevet brev til Listhaugs tidligere arbeidsgiver First House og bedt om PR-byråets samtykke til å offentliggjøre listene.

First House har sagt at de vil ta stilling til saken onsdag eller torsdag denne uken.

LES OGSÅ:

  • Forskere: – Listhaug er svekket
  • Listhaug holder på sitt
  • Landbruksdepartementet vil se på Listhaug-lister
Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Listhaug fornøyd med delseier

  2. Listhaugs liste over offentlige kunder er frigitt

  3. Har hastverk med hennes habilitet

  4. Listhaug inhabil til å behandle krav om innsyn

  5. First House sier nei til innsyn i Listhaugs kundeliste