Svenskene har svekket tillit til Reinfeldt

Stadig færre svensker har tillit til statsminister Fredrik Reinfeldt, viser en fersk meningsmåling.

MISTER VELGERE: Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt sliter med å overbevise velgerne, viser en ny undersøkelse. Her fra et møte i Oslo i oktober.
Publisert: Publisert:

48 prosent av de spurte sier nå at de har tillit til Reinfeldt, og det er den laveste andelen på fem år, viser meningsmålingen Ipsos har utført for Dagens Nyheter.

I juni sa 52 prosent av de spurte at de hadde tillit til lederen for høyrepartiet Moderaterna.

Socialdemokraternas leder Stefan Löfven har heller ikke styrket tillit blant velgerne, viser målingen. 42 prosent sier at de har tillit til opposisjonslederen, mot 43 prosent i juni.

Tilliten til Centerpartiets leder Annie Lööf, Vänsterpartiets leder Jonas Sjöstedt og Miljöpartiets leder Åsa Romson har derimot økt noe.

Tilliten til Kristdemokraternas leder Göran Hägglund, Folkpartiets leder Jan Björklund og Sverigedemokraternas leder Jimmie Åkesson er uendret.

Meningsmålinger de siste ukene har vist at opposisjonen har et solid forsprang på de borgerlige regjeringspartiene, knapt et år før valget.

De rødgrønne partiene fikk til sammen 49,9 prosent oppslutning på den siste SIFO-målingen, mens de borgerlige regjeringspartiene hadde 38,8 prosent av velgerne i ryggen.

Socialdemokraterna var største parti med 35,6 prosent oppslutning, mens Moderaterna fikk 25 prosent oppslutning.

LES OGSÅ:

Nordiske finansministre: Vil stagge svenske bankfilialer i Norge

Norske pensjonister i bitter strid med svensk skattevesen

I Sverige tror selv ikke regjeringen på bankene

Publisert: