Wal-Mart hever utsiktene

Tredje kvartal som forventet, og varehuskjempen løfter egne forventninger.

USA: Her fra butikkjeden Wal Mart.

PAUL J. RICHARDS
Publisert:

Verdens største varehuskjede, Wal-Mart, økte omsetningen og fikk et resultat på linje med forventningene i årets tredje kvartal.

Nettoresultatet endte på 3,44 milliarder dollar, eller 95 cents per aksje. Årets resultat inkluderer en skattefordel på 5 cents per aksje, og er på linje med forventningene fra analytikerne. Ifølge Reuters ventet analytikerne et resultat på 90 cents per aksje.

Tredje kvartal er også en bedring fra samme fjorårsperiode, da selskapet fikk et nettoresultat på 3,15 milliarder dollar, eller 82 cents per aksje.

Wal-Marts

NYSE

WMT

omsetning endte på 101,2 milliarder dollar, som var en økning på 2,6 prosent fra samme fjorårsperiode, da omsetningen endte på 98,7 milliarder dollar.

Når det gjelder salget fra varehus som har vært åpne i mer enn ett år i USA, viste utviklingen svak omsetningsnedgang på 1,3 prosent sammenlignet med fjoråret. Salget i utlandet vokste imidlertid med 7,9 prosent.

Samtidig hever Wal-Mart inntjeningsutsiktene.

I fjerde kvartal ventes det et resultat per aksje på mellom 1,29 og 1,33 dollar per aksje. Det er i overkant av analytikerforventningene på 1,28 dollar per aksje.
For det regnskapsmessige 2011 venter selskapet et resultat per aksje på mellom 4,08 og 4,12 dollar per aksje, mot tidligere estimat på mellom 3,95 til 4,05 dollar per aksje.