Ber Giske ligge unna Telenor-saken i India

Fremskrittspartiet advarer næringsminister Trond Giske (Ap) mot å legge seg opp i Telenors vaklende mobileventyr i India. Dette er styrets ansvar, sier de to partiene.

- HOLD DEG UNNA! Frps næringspolitiker Harald T. Nesvik mener Næringsdepartementet må holde seg unna Telenor-saken i India.

Simen Grytøyr
  • NTB
Publisert:

Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas ber regjeringen om hjelp for å få tilbake lisenser som indisk høyesterett fratok Telenors datterselskap Uninor torsdag. Giske sier Norge vil bidra «aktivt», men det er foreløpig uklart hva dette betyr i praksis. Staten eier 54 prosent av Telenor.

Frps næringspolitiker Harald T. Nesvik mener staten bør opptre ytterst varsomt og holde en armlengdes avstand til det som nå utspiller seg, selv om milliardsummer står på spill.

– Næringsdepartementet kan ikke ha en aktiv rolle i denne saken. Staten er hovedeier i et selskap som har fått en dom mot seg i indisk høyesterett, og som knyttes til rykter om korrupsjon og ulovligheter. Styret og selskapet selv må ordne opp i dette, sier Nesvik til NTB.

Les også:

Publisert:

Flere artikler

  1. Regjeringen tar opp Telenor-saken med India

  2. Telenor vil ha India-hjelp fra regjeringen

  3. - Giske fremstår som hevngjerrig

  4. Annonsørinnhold

  5. India fikk advarsel fra Giske

  6. - Ikke nødvendig med statlig eierskap for å drive flyselskap