LO skuffet over manglende arbeidslivspolitikk

LO kritiserer at det mangler avtaler om arbeidslivspolitikk og næringspolitikk mellom de fire borgerlige partiene og er skuffet over utsettingen av konsekvensutredningen av Lofoten.

SKUFFET. LO-leder Gerd Kristiansen mener avtalene mellom de fire borgerlige partiene mangler arbeidslivspolitikk.
  • NTB
Publisert: Publisert:

LO-leder Gerd Kristiansen trekker fram flere punkt som er viktige for LO, men som den nye regjeringen ikke har tatt stilling til i avtalen de la fram mandag

– Arbeidslivet er fraværende i avtalen. Foreløpig tolker vi det som at det ikke vil komme forslag om store endringer på området, selv om det hadde vært på sin plass å nevne både betydningen av det organiserte arbeidsliv og arbeidstakernes rettigheter, sier Kristiansen i en pressemelding tirsdag.

LO mener blant annet det blir vanskelig å overholde handlingsregelen med så store løfter om både skattelette og infrastruktur, at privatisering i sykehus vil gå ut over kvaliteten og arbeidsvilkår og at det er oppsiktsvekkende at kommuneøkonomien ikke er omtalt i avtalen. I tillegg har LO ønsket konsekvensutredning av oljeboring i havet utenfor Lofoten og Vesterålen.

– Vi er svært skuffet over at det er satt bom for konsekvensutredning av Lofoten, Vesterålen og Senja. Det er svært beklagelig at denne landsdelen ikke får samme mulighet som resten av landet til å kartlegge og ta i bruk sine naturressurser, sier Kristiansen.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Skuffet over KrF

  2. Frykter Høyre gir segpå oljeleting i nord

  3. Betalt innhold

    Frykter Høyre gir seg på oljeleting i nord

  4. – Dette er et forsøk på å knuse oljenæringen

  5. Betalt innhold

    LO-lederen forstår olje-frustrasjonen