Nicaraguas regjering inngår avtale med opposisjonen etter opptøyer

Regjeringen i Nicaragua og opposisjonen slutter seg til en forsoningsavtale meklet fram av den katolske kirke for å få slutt på to uker med opptøyer.

NICARAGUA RYSTES AV OPPRØR: Opptøyer og tap av menneskeliv.

Foto: Marvin Recinos AFP
Publisert:

Forsoningsavtalen omtales som en våpenhvileavtale og er resultat av en ny runde med samtaler mellom regjeringen og representanter for opposisjonen.

Partene er også blitt enige om å fjerne veisperringer som demonstranter har satt opp, og å gi grønt lys for en gruppe internasjonale eksperter som skal granske volden som har herjet i landet de siste ukene.

Nicaragua har vært preget av vold og opptøyer i nesten to måneder, med dødelige sammenstøt mellom politi og folk som demonstrerer mot president Daniel Ortega.

Myndighetene har oppgitt at 46 personer er drept. Menneskerettighetsgruppen Asociacion Nicaraguense de Derechos Humanos tallfester antall døde til 200.

Startet som protester mot pensjonsreform

Opptøyene startet som protester mot pensjonsreform. Ortega besluttet å skrinlegge reformen, men demonstrantene ga seg ikke og krevde at han må gå av.

Det ble forsøkt gjennomført forsoningssamtaler også i forrige måned, men de ble avsluttet 23. mai som følge av mangel på fremgang.

Les også

Colombia blir offisiell NATO-partner

Les også

Ti politiske farer for verdensøkonomien akkurat nå

Les også

Opposisjonen i Venezuela vil ha presidentvalget utsatt