Fare for streik på Gardermoen

Forhandlingene mellom Parat og Norsk Industri om revisjon av oljetransportavtalen brøt sammen 25. september. Blir de ikke enige i den pågående meklingen, kan det bli streik.

RAMMES AV STREIK? 33 ansatte ved Gardermoen kan i morgen fredag bli tatt ut i streik, om ikke mekling fører frem.
Publisert:

Torsdag møtes partene hos Riksmekleren for andre dag på rad.

Når man ikke enighet er det fare for streik. Avtalen omfatter blant andre Parat-medlemmer i Gardermoen Fuelling Services, heter det i en pressemelding.

En streik vil begynne fra arbeidstidens begynnelse i morgen, fredag 10. oktober.

I så fall tas 33 ansatte ved Gardermoen Fuelling Services AS ut i første omgang.

- Det vil bli store forsinkelser

- Vi er nå inne i siste meklingsdøgn og hvis partene ikke kommer til enighet innen midnatt vil det bli steik fra klokken 06.00 fredag morgen, sier forhandlingssjef i Turid Svendsen i Parat til E24.

Hun forteller at det er 33 av Parats 52 medlemmer i Gardermoen Fuelling Services som i så fall vil bli tatt ut i streik:

- Ja, dette vil innebære store forsinkelser. De ansatte går i ulike turnusordninger så betyr at 2 av normalt 13 vil være på jobb. Det det blir tankingskø på Oslo lufthavn noe som vil ramme alle flyselskaper.

Hovedkravene til Parat i meklingen er rett til tillegg for de som har fagbrev, hevning av minstelønn og likt tillegg til alle som beordres til å arbeide på en helligdag, unntatt søndag, opplyser de i en pressemelding.

Oslo Lufthavn forventer konsekvenser

- Det er vanskelig å si hvordan det blir med forsinkelser og kanseleringer. Det avhenger av hvordan flyselskapene planlegger situasjonen når det ikke går an å tanke hos oss, sier pressevakt Lasse André Vangstein Oslo Lufthavn Avinor.

- Vi forventer desverre at det kommer noen konsekvenser, og at det vil påvirke flytrafikken. Vi har full respekt for streikeretten, men krysser fingrene på at det kommer en løsning, sier Vangstein.

Til passasjerene sier han at de må forholde seg til flyselskapene da forsinkelser ved en eventuell streik kan variere fra rute til rute.

- Vi er spente på utviklingen , sier han.

Les også:

Ny «norsk» megaflyplass i Istanbul får miljøslaktToppsjefenes jobbtabber2,7 millioner fløy med SASNorwegian tjener stadig mindre per passasjer

Publisert:
Gå til e24.no