Flere politikere vil gi Ruter ansvar for lokaltogene

Flere politikere, med Venstres Solveig Schytz i spissen, vil frata staten kontroll over lokaltogtrafikken og gi Ruter ansvar.

Foto: Terje Bendiksby NTB scanpix
  • NTB
Publisert:

Ifølge Schytz har Ruter, som er et felles administrasjonsselskap for kollektivtrafikken i Oslo og Akershus, over lang tid lykkes der jernbanen bare delvis har gjort det.

– Med Ruter ville jernbanetilbudet i hovedstadsregionen garantert bli bedre, ikke minst ved buss for tog. I sommer har det vært umulig for reisende å holde oversikt. De flyttes mellom Vys alternative tilbud og vanlig rutetrafikk og får ikke noe helhetlig tilbud, sier Schytz til Aftenposten. Hun er Venstres førstekandidat til Viken.

Les også

Nye prisanslag på Nordnorgebanen: Nær firedoblet siden 1992

Schytz får støtte av fylkesordførerne i Akershus, Østfold og Buskerud. I tillegg stiller byrådsleder Raymond Johansen (Ap), samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) og Høyres byrådslederkandidat Erling Lae Solberg seg bak forslaget.

– Vi forholder oss til det regionreformen sier, nemlig at staten fortsatt skal ha ansvar for kjøp av persontransport med tog. Dette mener vi er den beste løsningen fordi det er viktig å se det totale togtilbudet, både fjerntog, godstog, regionale tog og lokaltog i sammenheng, sier kommunikasjonssjef Svein Horrisland i Jernbanedirektoratet som i dag styrer lokaltogtrafikken på vegne av Samferdselsdepartementet.

Les også

Ser ingen grunn til at vi skal føle flyskam

Les også

Tog er framtida. I hele landet. Tiden er inne for Nordnorgebanen

Les også

Nye prisanslag på Nordnorgebanen: Nær firedoblet siden 1992

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Dette skjer denne uken

  2. USA og Storbritannia forbereder handelssamtaler

  3. Frp vil innføre moms på kosmetisk kirurgi

  4. Annonsørinnhold

  5. Svakere prisvekst i juli: Tror neste renteheving kommer i desember

  6. Total bompengegjeld: 43 milliarder kroner