GGS FELT AV BØRSSTYRET: - GGS brøt informasjonsplikten

Børsstyret ilegger GGS bot på 408.000 kroner.

Publisert:

Børsstyret har besluttet å ilegge seismikkselskapet Global Geo Services

OSE

GGS

en bot på 408.000 kroner, ifølge en melding fra Oslo Børs.

Saken gjelder en rekke forhold knyttet til emisjoner og refinansiering gjennomført i GGS i første halvår 2007.

- Når selskapet var i en finansielt vanskelig situasjon, fant vi at de over tid har brutt reglene. Selskapet har opptrådt i strid med børsforskriftens regler om informasjonsplikt og utsatt offentliggjøring. Det mener vi er alvorlig, sier pressetalsmann Tor Arne Olsen ved Oslo Børs til E24.

GGS-aksjen er ned 2,5 prosent på en deprimert Oslo Børs - sjekk kursen her.

- Tråkker over grenser

Saken gjelder flere forhold knyttet til emisjoner og refinansiering gjennomført i GGS - som leverer seismiske data og tjenester til olje- og gass industrien - første halvår 2007.

- Det kan virke som at selskaper i vanskelige situasjoner har lettere for å tråkke over grenser. GGS har fått overtredelsesgebyr også tidligere, og det virket skjerpende denne gang, sier Olsen.

Børsstyret mener blant annet at da informasjon om emisjonen i januar 2007 lekket ut på formiddagen 30. januar 2007 var vilkårene for utsatt offentliggjøring ikke lenger til stede, og selskapet skulle ha offentliggjort informasjonen etter børsforskriftene.

GGS, som i dag blant annet har finansmannen Øystein Stray Spetalen inne på eiersiden, ble informert om boten torsdag. Vedtaket kan påklages til Børsklagenemnden innen to uker.

- Vi har ikke mottatt noen klage foreløpig, sier Olsen.

Flere E24-nyheter

Publisert: