TANDBERG DATA STIGER 32 PROSENT: - På tide å finne frem kalkulatoren

Analytiker rister på hodet av aksjefesten i Tandberg Data. Selv tror han på kursras.

Publisert:

Turbulente Tandberg Data

OSE

TAD

har utviklet seg til en spekulantaksje av rang. Hittil i år har aksjen falt nesten 57 prosent, men onsdag har aksjen vært den soleklare vinneren med en kursoppgang på vanvittige 45 prosent på det meste.

Klokken 14:12 er kursoppgangen på 31,8 prosent - til 1,12 kroner aksjen.

Følg TAD-festen minutt for minutt på Børs24

- Hva skal man si. Det er på tide for investorene å finne frem kalkulatoren nå. Tandberg Data har blitt en trader-favoritt, der kalkulatoren ikke har vært det sterkeste argumentet for å drive opp aksjekursen, sier analytiker Fredrik Thoresen i DnB Nor Markets til E24.

Les også: og

Tror på kursras

Thoresen har et kursmål på aksjen på skarve 5 øre aksjen. På 5 øre ville selskapet, (med utvanningen beskrevet i faktaboksen til høyre) blitt priset til 23,7 millioner kroner. Dermed er fallhøyden fra dagens kurs til DnB Nor Markets kursmål gedigen.

- Selskapet prises med dagens kurs til en samlet virksomhetsverdi (EV) på 746 millioner kroner på våre estimater, etter foreslått konvertering av gjeld, men før utvanning fra tilførsel av ny egenkapital, sier Thoresen.

Les også:

Thoresen understreker at det ikke er gitt at obligasjonseierne vil godta konverteringen på 17-18 øre.

- De kan kreve en større del av kaka eller si blankt nei, sier analytikeren.

Les også:

- Betydelig nedside

Thoresen påpeker også at gjelden i Tandberg Data bare delvis nedbetales.

- Vi ser også betydelig videre nedside i aksjen, dersom Tandberg Data ikke klarer å overbevise obligasjonseiere og nye investorer. Mars inneholder en rekke store finansielle utfordringer for selskapet. Først senere vil den operasjonelle driften igjen kunne komme i fokus, sier Thoresen.

Flere E24-nyheter

Publisert: